U BiH od sutra sunčano i toplo

15.12.2019. 14:14
0
IZVOR: Srna

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje sunčano vrijeme uz dalji porast dnevne temperature vazduha, čak i do 17 stepeni Celzijusovih, što će biti znatno iznad prosjeka za ovo doba godine.

Ujutro će biti prohladno i suvo, lokalno sa maglom po kotlinama. Tokom dana sunčano, osim u mjestima sa maglom. Poslije podne očekuje se povećana oblačnost na zapadu, jugozapadu i jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od jedan do šest, na planinama ispod nule, a na jugu do osam stepeni. Najviša dnevna od devet do 14, na planinama od pet i viša, a lokalno na sjeveru i jugu do 17 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren, na planinama i jak južni vjetar, popodne istočni na sjeveru.

Toplo za ovo doba godine zadržaće se i u narednim danima. U utorak, 17. decembra, preovladavaće suvo vrijeme, a najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 15, lokalno na sjeveru i jugu do 18 stepeni.

U srijedu, 18. decembra, tokom dana doći će do naoblačenja i biće vjetrovito. Najviša dnevna temperatura vazduha od devet do 14, na sjeveru do 16 stepeni. Tokom noći kiša će početi da pada na jugu i jugozapadu, gdje se očekuje i grmljavina, zatim na zapadu, a do jutra narednog dana u većini predjela.

Slabijih padavina u četvrtak, 19. decembra, biće na sjeveru i sjeveroistoku, a obilnijih na jugu. Njihov prestanak prvo se očekuje na sjeveru, a nešto kasnije i na jugu, pa će popodne biti i sunačno. I dalje će se zadržati relativno toplo vrijeme. Najviša dnevna temperatura vazduha od osam do 13, na sjeveru do 15 stepeni Celzijusovih.

I na planinama će naredne sedmice ujutro i tokom dana temperatura vazduha biti u plusu.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme.

Temperatura ispod nule jedino je zabilježena na Bjelašnici gdje su u 13.00 časova izmjerena minus dva stepena.

Na Sokocu i u Bugojnu bilo je nula stepeni, u Zenici tri, u Sarajevu četiri, u Srebrenici, Šipovu i Bugojnu pet, na Ivan Sedlu šest, na Han Pijesku, u Foči, na Čemernu i u Gacku sedam, u Prijedoru, Mrkonjić Gradu i Srpcu devet, u Doboju, Zvorniku, Livnu i Sanskom Mostu deset stepeni.

U Banjaluci, Kalinoviku, Bijeljini i Bileći izmjereno je 11 stepeni, u Mostaru, Tuzli i Gradačcu 12, u Trebinju i Ribniku 13, u Bihaću i Širokom Brijegu 15 i u Grudama i Neumu 16 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno uz lokalne pljuskove Sutra oblačno uz lokalne pljuskove
Sutra oblačno sa kišom Sutra oblačno sa kišom
Sutra oblačno uz sunčane periode, kiša samo ponegdje Sutra oblačno uz sunčane periode, kiša samo ponegdje
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 34m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 29m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 34m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 23m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 32m
    3