У Болници "Србија" од сада комплетан онколошки конзилијум

24.02.2020. 13:44
0
ИЗВОР: Катера

Сви пацијенти ЈЗУ Болнице “Србија” од сада ће на располагању имати радиотерапеута у Онколошком конзилијуму који ће се одржавати сваких петнаест дана. Тиме је комплетиран мултидисциплинарни тим у пуном саставу: онколог, радиолог, хирург, патолог, уролог, гинеколог и радиотерапеут.

Квалитет Онколошког конзилијума подигнут је тренутно на највећи могући ниво и онколошким пацијентима се на овај начин обезбјеђује одговарајућа радиотерапија у терапијске и палијативне сврхе, а самим тим овим пацијентима се продужава квалитет живота, саопштено је из ЈЗУ Болница “Србија.”

Менаџмент ЈЗУ Болница „Србија“ предано ради како би поред добрих опште-техничких услова окупио што бољи љекарски кадар различитих профила и како би у потпуности биле задовољене све потребе лијечења становника овог дијела Републике Српске.

- Наша болница је до сада радиотерапеута контактирала путем телефона и видеолинка или су пацијенти морали ићи до Бања Луке. Овај облик консултација са радиотерапеутом на даљину није давао задовољавајуће резултате, а то значи да су због неадекватне терапије највише испаштали наши пацијенти. Од сада више нећемо имати ове проблеме- рекао је Небојша Шешлија, директор ЈЗУ Болница “Србија”.

Шешлија каже да му је циљ да се у овој години наставе активности на обезбјеђивању нових кадровских рјешења у наредном периоду, а у корист свих пацијенaта ЈЗУ Болница “Србија”.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника
Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“ Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
Најчитаније
  • Мајка херој: Лејла допливала кроз бујицу и спасила кћерку
    13h 44m
    0
  • Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка
    12h 42m
    0
  • Романијски кајмак препознатљив, заштићен и има купце
    16h 35m
    0
  • Дарко Војводић донирао 1000 КМ, па позвао и колеге да ураде исто
    17h 52m
    1
  • "Дани тикве" окупили око 80 излагача и велики број посјетилаца (ФОТО)
    12h 56m
    1