U Bolnici "Srbija" od sada kompletan onkološki konzilijum

24.02.2020. 13:44
0
IZVOR: Katera

Svi pacijenti JZU Bolnice “Srbija” od sada će na raspolaganju imati radioterapeuta u Onkološkom konzilijumu koji će se održavati svakih petnaest dana. Time je kompletiran multidisciplinarni tim u punom sastavu: onkolog, radiolog, hirurg, patolog, urolog, ginekolog i radioterapeut.

Kvalitet Onkološkog konzilijuma podignut je trenutno na najveći mogući nivo i onkološkim pacijentima se na ovaj način obezbjeđuje odgovarajuća radioterapija u terapijske i palijativne svrhe, a samim tim ovim pacijentima se produžava kvalitet života, saopšteno je iz JZU Bolnica “Srbija.”

Menadžment JZU Bolnica „Srbija“ predano radi kako bi pored dobrih opšte-tehničkih uslova okupio što bolji ljekarski kadar različitih profila i kako bi u potpunosti bile zadovoljene sve potrebe liječenja stanovnika ovog dijela Republike Srpske.

- Naša bolnica je do sada radioterapeuta kontaktirala putem telefona i videolinka ili su pacijenti morali ići do Banja Luke. Ovaj oblik konsultacija sa radioterapeutom na daljinu nije davao zadovoljavajuće rezultate, a to znači da su zbog neadekvatne terapije najviše ispaštali naši pacijenti. Od sada više nećemo imati ove probleme- rekao je Nebojša Šešlija, direktor JZU Bolnica “Srbija”.

Šešlija kaže da mu je cilj da se u ovoj godini nastave aktivnosti na obezbjeđivanju novih kadrovskih rješenja u narednom periodu, a u korist svih pacijenata JZU Bolnica “Srbija”.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo primarijus doktor Momir Janković Preminuo primarijus doktor Momir Janković
U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika
Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“ Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“
Najčitanije
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    15h 41m
    0
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    14h 39m
    0
  • Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
    18h 32m
    0
  • Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
    19h 49m
    1
  • "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
    14h 53m
    1