У Болници "Србија" пораст броја заражених вирусом корона

10.09.2021. 11:39
2
ИЗВОР: СРНА

У Болници "Србија" у Источном Сарајеву тренутно је хоспитализовано 19 пацијената заражених вирусом корона и сви су са тешком, а у неким случајевима и критичном клиничком сликом, рекла је Срни специјалиста инфектологије у овој здравственој установи Жанка Ерановић.

Ерановићева је навела да је 15 пацијената смјештено на ковид одјељењу, а четири на интензивној њези и сви су прикључени на респиратор.

- Епидемиолошка ситуације на подручју Сарајевско-романијске регије се усложњава, пошто сви пацијенти долазе на болничко лијечење имају тешку, а у неким случајевима и критичну клиничку слику. Обољели су под константним надзором и њихово стање се прати - нагласила је Ерановићева.

Ерановићева напомиње да међу хоспитализованим пацијентима има и оних који су вакцинисани и ревакцинисани против вируса корона.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Mijo 10.09.2021. 18:16
    Nista novo nije ocekivano, mnogi su vakcinisani i revakcinisani i pozitivni su ponovo na koronu, ljudi su ovce, primajte boce i zavrsavajte u bolnici
  • Generic placeholder image
    Posmatrač 10.09.2021. 16:04
    Nemojte vraćati pacijente koji su upućeni na bolničko liječenje, pa kasnije kada postanu kritični onda ih primite kada se ne može puno uraditi.
Повезане вијести
У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“ Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    5h 45m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    11h 0m
    0
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    22h 19m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    8h 46m
    0
  • Умрла глумица Радмила Живковић
    7h 12m
    0