U Bolnici "Srbija" porast broja zaraženih virusom korona

10.09.2021. 11:39
2
IZVOR: SRNA

U Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu trenutno je hospitalizovano 19 pacijenata zaraženih virusom korona i svi su sa teškom, a u nekim slučajevima i kritičnom kliničkom slikom, rekla je Srni specijalista infektologije u ovoj zdravstvenoj ustanovi Žanka Eranović.

Eranovićeva je navela da je 15 pacijenata smješteno na kovid odjeljenju, a četiri na intenzivnoj njezi i svi su priključeni na respirator.

- Epidemiološka situacije na području Sarajevsko-romanijske regije se usložnjava, pošto svi pacijenti dolaze na bolničko liječenje imaju tešku, a u nekim slučajevima i kritičnu kliničku sliku. Oboljeli su pod konstantnim nadzorom i njihovo stanje se prati - naglasila je Eranovićeva.

Eranovićeva napominje da među hospitalizovanim pacijentima ima i onih koji su vakcinisani i revakcinisani protiv virusa korona.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Mijo 10.09.2021. 18:16
    Nista novo nije ocekivano, mnogi su vakcinisani i revakcinisani i pozitivni su ponovo na koronu, ljudi su ovce, primajte boce i zavrsavajte u bolnici
  • Generic placeholder image
    Posmatrač 10.09.2021. 16:04
    Nemojte vraćati pacijente koji su upućeni na bolničko liječenje, pa kasnije kada postanu kritični onda ih primite kada se ne može puno uraditi.
Povezane vijesti
U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“ Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    7h 25m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    12h 40m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    23h 59m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    10h 26m
    0
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    4h 8m
    2