У децембру у „Пекију“ Свесрпски куп у рукомету

10.09.2019. 19:48
0
ИЗВОР: Срна

Руководство општине Пале разговарало је данас са представницима Рукометног савеза Републике Српске о организовању четвртог Свесрпског купа у рукомету, који ће 21. и 22. децембра бити одржан у овој локалној заједници.

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић рекао је да ће на овом турниру учествовати четири екипе - по двије из Српске и Србије.

-Републику Српску представљаће `Борац` из Бањалуке и `Слога` из Добоја, а Србију `Војводина` и `Металопластика`. Ријеч је о једном од највећих спортских догађаја на Палама и у дворани `Пеки` и надам се да ће побиједити екипе из Српске-, рекао је Умичевић новинарима након састанка.

Умичевић је нагласио да ће Савез помоћи обнову рада рукометног клуба на Палама, подсјећајући да је Рукометни савез Србије обећао помоћ како би рукомет у Републици Српској био подигнут на виши ниво.

Замјеник начелника општине Пале Марко Гајовић рекао је да локална управа увијек подржава спортске манифестације које се одржавају на подручју ове локалне заједнице.

-Ове године бићемо домаћини у организацији купа заједно са Рукометним клубом `Славија` из Источног Сарајева. Дио учесника боравиће на Јахорини, а дио на Палама-, изјавио је Гајовић и додао да ће учинити све како би на Палама био покренут нови рукометни клуб или обновљен стари, који је угашен.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић покровитељ је четвртог Свесрпског купа у рукомету, који ће бити одржан у Спортско-пословном центру "Пеки" на Палама.

Коментари 0
Повезане вијести
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    1h 58m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    14h 35m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    18h 23m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    23h 27m
    1
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    18h 7m
    0