U decembru u „Pekiju“ Svesrpski kup u rukometu

10.09.2019. 19:48
0
IZVOR: Srna

Rukovodstvo opštine Pale razgovaralo je danas sa predstavnicima Rukometnog saveza Republike Srpske o organizovanju četvrtog Svesrpskog kupa u rukometu, koji će 21. i 22. decembra biti održan u ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević rekao je da će na ovom turniru učestvovati četiri ekipe - po dvije iz Srpske i Srbije.

-Republiku Srpsku predstavljaće `Borac` iz Banjaluke i `Sloga` iz Doboja, a Srbiju `Vojvodina` i `Metaloplastika`. Riječ je o jednom od najvećih sportskih događaja na Palama i u dvorani `Peki` i nadam se da će pobijediti ekipe iz Srpske-, rekao je Umičević novinarima nakon sastanka.

Umičević je naglasio da će Savez pomoći obnovu rada rukometnog kluba na Palama, podsjećajući da je Rukometni savez Srbije obećao pomoć kako bi rukomet u Republici Srpskoj bio podignut na viši nivo.

Zamjenik načelnika opštine Pale Marko Gajović rekao je da lokalna uprava uvijek podržava sportske manifestacije koje se održavaju na području ove lokalne zajednice.

-Ove godine bićemo domaćini u organizaciji kupa zajedno sa Rukometnim klubom `Slavija` iz Istočnog Sarajeva. Dio učesnika boraviće na Jahorini, a dio na Palama-, izjavio je Gajović i dodao da će učiniti sve kako bi na Palama bio pokrenut novi rukometni klub ili obnovljen stari, koji je ugašen.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović pokrovitelj je četvrtog Svesrpskog kupa u rukometu, koji će biti održan u Sportsko-poslovnom centru "Peki" na Palama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    23h 26m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    13h 46m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    2h 59m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    2h 53m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    17h 50m
    0