У Дому обиљежили 60 година брака: Нека дише поред мене и задовољна сам

03.12.2019. 12:19
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Прославе у Геронтолошком центру у Суботици нису ријеткост. У њему се традиционално обиљежавају рођендани корисника и већи празници, али је једна прослава изазвала посебну пажњу - станари Дома у Дудовој шуми Ана (82) и Живан Васиљевић (89) свечано су обиљежили 6 деценија брака.

Као да је јуче било. Упознали су се преко пријатеља, кратко дописивали и врло брзо, 29. новембра 1959. године, стали на луди камен.

- Мало сам се нећкала, као и свака девојка у тим годинама, имала свашта у глави. Његова доброта и стабилност превагнуле су и брзо смо се венчали. То је доказ да и кратко познанство може да прерасте у љубав. Временом смо се заволели - сјећа се Ана.

До рата су живјели и радили у Хаџићима, у близини Сарајева, потом су се преселили у околину Врњачке Бање, а недавно су, захваљујући родбини, ново гнијездо свили у Суботици и одлучили да Геронтолошки центар буде њихов нови дом. Њихова љубав изнедрила је сина Зорана, који им је са снајом Бранком подарио двоје унучади Николу и Стефана.

Све брачне завјете, живот у добру и злу, здрављу и болести прошли су заједно. Док не испуштају руку једно другом, откривају тајну дуговјечности њихове љубави. То је разумијевање и толеранција.

- Ако тога нема, нема ничега. Али вама је, децо, сада много теже, нико никога не трпи и свашта се дешава. Сваки брак је прича за себе, имали смо успона и падова, живот нам је донео лепе и тешке тренутке, а све смо их заједно прошли - даље ће Ана.

Иако је због Жикине болести, лекцију о љубави казивала Ана, он није могао да сакрије сузе радоснице.

- Нека дише поред мене и ја сам задовољна. Лакше се све поднесе удвоје. Жико мој, љубави стара, немој више да плачеш, молим те. Живећеш ти мени још - стискајући руку храбри Ана свог животног сапутника, а он даје све од себе да јој узврати пољупцем, преноси "Subotica.com".

Коментари 0
Повезане вијести
„Срећан брак је Божији дар“ - 60 година брака Сима и Наде Ћосовић „Срећан брак је Божији дар“ - 60 година брака Сима и Наде Ћосовић
Супружници након 60 година брака преминули исти дан Супружници након 60 година брака преминули исти дан
Љубица и Момир Мијовић из Источне Илиџе обиљежили 60 година брака (ВИДЕО) Љубица и Момир Мијовић из Источне Илиџе обиљежили 60 година брака (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 17m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 50m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 16m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 29m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 58m
    4