У фебруару регистровано 46 кривичних дјела

30.03.2023. 12:05
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у фебруару је регистровано 46 кривичних дјела што је за седам одсто више него лани, а коефицијент укупне расвијетљености кривичних дијела је 86 одсто, навели су данас из ове управе.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да у Управи могу бити задовољни постигнутим резултатима по питању криминалитета иако је забиљежено повећање за три кривична дјела.

Он каже да није било кривичних дјела са већим степеном друштвене опасности или оних која би изазвала узнемиреност становништва, те да су се десила два разбојништва, од којих је једно расвијетљено.

- У фебруару је реализована акција `Мет` која се односи на спречавање злоупотребе неовлаштене производње и продаје дроге гдје су полицијски службеници ухапсили осам лица која су предата Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево - рекао је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама.

Шеховац је навео да је зимска туристичка сезона у Олимпијском центру "Јахорина" протекла безбједно, а томе су допринијели полицијски службеници и својим радом утицали да се туристи на планини осјећају безбједно.

Он је подсјетио да је недавно на Палама постављен камен темељец новог објекта Полицијске управе Источно Сарајево чијом изградњом ће полицајци имати боље услове рада и моћи пружити квалитетније услуге.

Када су у питању стационарни радарски системи на подручју ове управе, Шеховац наводи да су поставили девет радара на критичним тачкама и дионицама гдје је долазило до најтежих саобраћајних незгода.

- Тренутно је у току прикључивање тих радара, па ће се вршити тестна фаза, послије чега иде процес верификације. Након тога јавност ће бити благовремено обавијештена када буду пуштени у рад - поручио је Шеховац.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина рекао је да су полицијски службеници у фебруару регистровали 46 кривичних дјела, а надлежном тужилаштву доставили 40 извјештаја о почињеном кривичном дјелу против 46 лица.

- Од укупног броја извршених кривичних дјела, њих 10 су починили непознати извршиоци од којих су расвијетљена четири, па коефицијент расвијетљености по непознатом извршиоцу износи 40 одсто, док је укупне расвијетљености 86 одсто - истакао је Церовина.

Церовина је додао да су збиљежена 34 кривична дјела из области општег криминалитета, четири из области привредног, три кривична дјела у вези са злоупотребом дроге, четири из области безбједности јавног саобраћаја, те једно кривично дјело из области Кривичног закона БиХ.

Према његовим ријечима, стање на подручју Полицијске управе Источно Сарајево је стабилно и задовољавајуће.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Милан Чворо рекао је да је у фебруару евидентирано 28 нарушавања јавног реда и мира, што је за 9,7 одсто мање у односу на лани када су забиљежили 31 нарушавање.

Он је додао да су службеници Полицијске управе Источно Сарајево поднијели два захтјева за покретање прекршајног поступка и уручили 29 прекршаја и налога против 31 лица.

Чворо је рекао да је јавни ред и мир најчешће нарушаван тучом и физичким нападом, али да га у већем обиму није било.

Према његовим ријечима, у фебруару су се догодиле 42 саобраћајне незгоде, што је за 12, одсто мање у односу на упоредни период, те да није било саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима.

Чворо је додао да су у саобраћајној незгоди тешко повријеђена три лица, а 18 је задобило лакше тјелесне повреде.

- Из саобраћаја смо искључили 224 возача, углавном због вожње под утицајем алкохола и због одбијања подвргавању тестирања на дроге - навео је Чворо, те додао да су регистрована 1.232 прекршаја у саобраћају, а санкционисано укупно 1.150 учесника у саобраћају.

Коментари 0
Повезане вијести
У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Опљачкан стан у Источној Илиџи Опљачкан стан у Источној Илиџи
Пале: У саобраћајној незгоди тешко повријеђен пјешак Пале: У саобраћајној незгоди тешко повријеђен пјешак
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 31m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    17h 55m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    13h 24m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    5h 1m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    4h 42m
    0