У фебруару регистровано 48 кривичних дјела

25.03.2020. 16:20
0
ИЗВОР: Срна

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у фебруару је регистровано 48 кривичних дјела, што је 100 одсто више него у истом мјесецу прошле године, изјавио је данас начелник ове управе Бранимир Шеховац.
Шеховац је навео да је на основу свих показатеља из области криминалитета, јавног реда и мира, безбједности саобраћаја, стање на подручју Управе оцијењено као задовољавајуће.

- Кривичних дјела са већим степеном друштвене опасности није било. Коефицијент расвијетљености по непознатом извршиоцу износи више од 66 одсто, а коефицијент укупне расвијетљености износи 85 одсто - изјавио је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама.

Према његовим ријечима, од 22 кривична дјела по непознатом извршиоцу расвијетљено је 16 кривичних дјела, евидентирана су два кривична дјела против живота и тијела и два напада на овлаштено службеном лице у вршењу службене дужности.

- Из области организованог криминалитета регистровали смо четири кривична дјела, од чега три кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и једно кривично дјело омогућавање уживања опојних дрога - навео је Шеховац и додао да је полиција одузела 12,4 грама марихуане и 7,24 грама дроге спид.

Шеховац је рекао да је у фебруару отворена полицијска станица Источна Илиџа и станично одјељење полиције Требевић у склопу полицијске станице Источни Стари Град, захваљујући министру унутрашњих послова Српске Драгану Лукачу, те да ће рад нових организационих јединица сигурно побољшати стање безбједности на подручју Управе.

Он је нагласио да су припадници Полицијске управе Источно Сарајево интензивно спроводили низ мјера и активности с циљем одржавања повољног стања на подручју Управе и да ће тако радити и у наредном периоду.

Начелник сектора криминалистистичке полиције Александар Зековић рекао је да је у фебруару регистровано 48 кривичних дјела, а да је надлежним тужилаштвима поднесен 41 извјештај против 35 лица.

- Регистровано је 38 кривичних дјела из области општег криминалитета или 79,1 одсто, пет кривичних дјела из безбједности саобраћаја, четири кривична дјела у вези са злоупотребом опојних дрога и једно кривично дјело из области привредног криминалитета - рекао је Зековић.

Он је додао да су из области општег криминалитета надлежном тужилаштву поднесена 32 извјештаја о почињеном кривичном дјелу против 26 лица, те да је највећи број дјела из области имовинских деликата.

Зековић је истакао да на основу свих показатеља стање на подручју Управе цијене као задовољавајуће.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Милан Чворо рекао је да су у фебруару регистрована 33 нарушавања јавног реда и мира, што је за 13,8 одсто више него у истом периоду прошле године.

Он је рекао да нарушавања јавног реда и мира у већем обиму није било, а највећи број нарушавања евидентиран је на подручју полицијских станица Пале, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Соколац, Рогатица, Хан Пијесак и Трново.

Чворо је навео да се у фебруару на подручју ове полицијске управе догодило 60 саобраћајних незгода, за 3,2 одсто мање него у фебруару лани, те да није било смртно страдалих лица.

 - Са теже повријеђеним лицима догодиле су се двије саобраћајне незгоде, шест саобраћајних незгода било је са седам лакше повријеђеним лицима, док је број саобраћаних незгода са материјалном штетом био 52- истакао је Чворо.

Према његовим ријечима, најчешћи узроци саобраћајних незгода јесу брзина неприлагођена условима пута, првенство пролаза, одстојање, вожња уназад и скретање.

Регистровано је 2.185 прекршаја у саобраћају, те санкционисано 1.904 учесника у саобраћају.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    4h 22m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 18m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    22h 3m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    19h 2m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    20h 14m
    0