У Храму Светог Саве почела литурија помирења

19.05.2022. 09:24
0
ИЗВОР: srna.rs

У Храму Светог Саве на Врачару почела је архијерејска литургија помирења Српске православне цркве и Македонске православне црвке – Охридске архиепископије.

Литургију служе Његова светост патријарх српски Порфирије и архиепископ охридски и македонски Стефан, уз саслужење свих архијереја Српске православне цркве /СПЦ/ и Македонске православне цркве - Охридске архиепископије.

Из СПЦ је раније најављено да ће се овом литургијом "васпоставити литургијско и канонско општење двије сестринске цркве у складу са одлуком Светог архијерејског сабора Српске православне цркве".

Литурији, којом је послије 55 година раскола македонска црква враћена у литургијско и канонско јединство са СПЦ, присуствује велики број вјерника и министри у Влади Србије. 

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Започети радови на обнови Храма Светог Саве у Завидовићима Започети радови на обнови Храма Светог Саве у Завидовићима
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    22h 56m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 31m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 30m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    4h 57m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    6h 49m
    0