У Источној Илиџи одата почаст Србима погинулим у свим ратовима (ФОТО)

23.05.2024. 19:01
0
ИЗВОР: katera.news

У Спомен-цркви Светог великомученика Димитрија на Вељинама, за вријеме сједнице Генералне скупштине УН на којој ће бити расправљано о приједлогу резолуције о Сребреници, служен je помен погинулим српским борцима и цивилним жртвама Одбрамбено-отаџбинског рата и свих ратова у којима је српски народ страдао.

Помен су организовале општинске борачке организације, а "Илиџански борац" је организовао и ванредну сједницу у сали Општине Источна Илиџа са које су поручили да не признају резултате гласања, те да борци Републике Српске не подржавају злочине.

Не подржавамо злочине ни са једне, друге ни треће, али борци и народ Републике Српске овај политички чин никада неће признати –  рекао је члан Предсједништва борачке организације Српске и предсједник Скупштине Општинске организације „Илиџански борац“ Горан Шеховац

Како је истакао, Њемачка и неке од држава које су починиле геноцид широм свијета и увиле милионе недужних људи сада су „спонзори и одлучују ко је починио геноцид“. 

Република Српска је створена Дејтоном, онај је вјечна творевина и слободна за све народе који живе у њој. Ми нисмо за рат, ми смо за мир и желимо да живимо у једној држави, да се наша дјеца школују,  да имамо нормално здравство, економију, да живимо у љубави и миру. Не желимо да живимо уопште у Европи и свијету који желе да произведу неке сукобе или рат – рекао је он..

Како истиче, рат нису жељели никада.

Ми нисмо жељели ни онај 1992, ни оба свјетска рата, не желимо га ни сада. Мислим да је ово крај једног система и нормалног друштва, поготово Европске уније – рекао је Шеховац.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

                                                                    Фото: Катера

Коментари 0
Повезане вијести
Осамнаести свесрпски сабор културног стваралаштва отаџбине и расејања од 28. августа у Војковићима Осамнаести свесрпски сабор културног стваралаштва отаџбине и расејања од 28. августа у Вој...
Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић посјетио новоотворени вртић „Коцкалоне“ Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић посјетио новоотворени вртић „Коцкалоне“
Дјеца са Косова и Метохије у суботу стижу у Источну Илиџу Дјеца са Косова и Метохије у суботу стижу у Источну Илиџу
Најчитаније
 • Стабилизује се снабдијевање струјом, стигло и образложење зашто је дошло до нестанка
  8h 43m
  0
 • Пожар на далеководу на граници Црне Горе и БиХ: Потребни хеликоптери?
  8h 0m
  0
 • Стигло образложење зашто је дошло до нестанка струје
  6h 45m
  0
 • Мокро: Приликом претреса куће одузета пушка
  13h 35m
  0
 • Велики пожар на Илиџи: Гори зграда
  6h 4m
  0