U Istočnoj Ilidži odata počast Srbima poginulim u svim ratovima (FOTO)

23.05.2024. 19:01
0
IZVOR: katera.news

U Spomen-crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija na Veljinama, za vrijeme sjednice Generalne skupštine UN na kojoj će biti raspravljano o prijedlogu rezolucije o Srebrenici, služen je pomen poginulim srpskim borcima i civilnim žrtvama Odbrambeno-otadžbinskog rata i svih ratova u kojima je srpski narod stradao.

Pomen su organizovale opštinske boračke organizacije, a "Ilidžanski borac" je organizovao i vanrednu sjednicu u sali Opštine Istočna Ilidža sa koje su poručili da ne priznaju rezultate glasanja, te da borci Republike Srpske ne podržavaju zločine.

Ne podržavamo zločine ni sa jedne, druge ni treće, ali borci i narod Republike Srpske ovaj politički čin nikada neće priznati –  rekao je član Predsjedništva boračke organizacije Srpske i predsjednik Skupštine Opštinske organizacije „Ilidžanski borac“ Goran Šehovac

Kako je istakao, Njemačka i neke od država koje su počinile genocid širom svijeta i uvile milione nedužnih ljudi sada su „sponzori i odlučuju ko je počinio genocid“. 

Republika Srpska je stvorena Dejtonom, onaj je vječna tvorevina i slobodna za sve narode koji žive u njoj. Mi nismo za rat, mi smo za mir i želimo da živimo u jednoj državi, da se naša djeca školuju,  da imamo normalno zdravstvo, ekonomiju, da živimo u ljubavi i miru. Ne želimo da živimo uopšte u Evropi i svijetu koji žele da proizvedu neke sukobe ili rat – rekao je on..

Kako ističe, rat nisu željeli nikada.

Mi nismo željeli ni onaj 1992, ni oba svjetska rata, ne želimo ga ni sada. Mislim da je ovo kraj jednog sistema i normalnog društva, pogotovo Evropske unije – rekao je Šehovac.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

                                                                    Foto: Katera

Komentari 0
Povezane vijesti
Udruženje amputiraca iz Istočnog Sarajeva dvanaesti put kreće na hodočašću do Ostroga Udruženje amputiraca iz Istočnog Sarajeva dvanaesti put kreće na hodočašću do Ostroga
Prijem za dječake i trenere iz Škole fudbala “Tango”, pobjednike kupa u Norveškoj Prijem za dječake i trenere iz Škole fudbala “Tango”, pobjednike kupa u Norveškoj
Krađa bicikala u Istočnoj Ilidži Krađa bicikala u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Uhapšen zbog pucnjave u Palama
    10h 5m
    0
  • Koncert Željka Samardžića večeras u sportskoj dvorani na Trgu Srbije
    9h 27m
    1
  • Marija Karađorđević, srpska kraljica koja zaslužuje poštovanje ravno svetici
    8h 45m
    2
  • Mošti Svete Tekle i Svetog Varnave na čelu današnje Spasovdanske litije u Istočnom Novom Sarajevu
    9h 56m
    1
  • Srbima na Žuči oteta zemlja u bescijenje
    23h 10m
    0