У Источном Новом Сарајеву до половине новембра хладни радијатори

05.11.2023. 09:30
5
ИЗВОР: capital.ba

Грађани Источног Новог Сарајева гледају у небо и надају се да ће неуобичајено топли новембарски дани потрајати зато што су радијатори у њиховим становима хладни, јер у задатом року није завршена обећана реконструкција „Топлане-ИНС“.

Директор „Сарајево-гаса“  Недељко Елек и директор „Топлане-ИНС” из Источног Новог Сарајева Дејан Берјан потписали су 6. септембра уговор да ће реконструкција и гасификација ове топлане у вриједности од шест милиона КМ бити завршена до 25. октобра.

- Источно Сарајево ће 25. октобра бити први гасификовани град у Републици Српској - обећао је тада директор „Сарајево-гаса“ Недељко Елек.

Директор „Топлане-ИНС“ Дејан Берјан каже за CAPITAL да реконструкција није завршена у задатом року због кашњења у испоруци, истичући да се нада да ће све бити завршено до 15. новембра и да ће грађани Источног Новог Сарајева од половине новембра имати гријање.

- Ради се о специфичној опреми из увоза које нема на слободном тржишту. Ми тренутно радимо у оквиру топлане оно што смо у могућности и чекамо испоруку те опреме. Надамо се да ћемо до 15. новембра завршити овај изузетно значајни пројекат реконструкције - каже Берјан.

Он је подсјетио да су грађане обавијестили да због реконструкције и неиспоручивања топлотне енергије неће добити октобарске рачуне и да ће бити ослобођени и свих дистрибутивних трошкова.

Када је ријеч о новембарским рачунима, Берјан је истакао да ће грађани добити рачуне само за период у којем им буде испоручена топлотна енергија.

На питање шта ће се десити ако у међувремену захлади, а до 15. новембра не буде завршена реконструкција, изразио је увјерење да ће све бити завршено, додајући да технички није било могуће оставити једну котловницу да ради на досадашњи енергент мазут.

У раније објављеном саопштењу „Топлане-ИНС“ у којем су обавијестили грађане да неће плаћати октобарске рачуне, између осталог се наводи и да је постојеће постројење старо 47 година, да је ријеч о бившој војној котловници које је постало изузетно тешко одржавати и сервисирати због немогућности проналаска резервних дијелова, као и да топлана са досадашњом инсталисаним снагом котлова није могла одговорити на ширење насеља и прикључења нових корисника.

- Овај пројекат је веома значајан за цијелу локалну заједницу, јер ћемо повећати снагу котловнице на 20МW, чиме ћемо моћи да одговоримо на ширење нашег града и прикључење нових корисника - наводи се у саопштењу.

Коментари 5
 • Generic placeholder image
  Реалиста 08.11.2023. 21:48
  Гдје још у нормалном свијету реконструкција топлане креће у октобру? Још имају образа правити спектакл од потписивања уговора. А очито се градски властодршци не питају ни за шта, само слушају...
 • Generic placeholder image
  Iskreno42 06.11.2023. 18:38
  Ima gdje poslova u Istočnom Sarajevu da nema Eleka? Čega se taj dotakne sve propadne, osim njegove imovine naravno.
 • Generic placeholder image
  Mišo 06.11.2023. 06:54
  Čim je tu Nedeljko Elek umješao prste, tu nešto smrdi.????
 • Generic placeholder image
  Kudrinjo 05.11.2023. 21:44
  Nedeljko Elek....kraj vica.
 • Generic placeholder image
  ? 05.11.2023. 14:27
  Dokle'n su gorionici?

  Pritam za prijatelja

  Lp,
Повезане вијести
Лукић: Нема већег севапа него нахранити гладног (ВИДЕО) Лукић: Нема већег севапа него нахранити гладног (ВИДЕО)
Морбилима заражена 32 лица у Источном Сарајеву Морбилима заражена 32 лица у Источном Сарајеву
Почела реализација пројекта "Корак до посла" Почела реализација пројекта "Корак до посла"
Најчитаније
 • Ударио дјевојку, излетио го из куће па пропао у подрум и погинуо
  6h 11m
  0
 • Освештани темељи Цркве Свете великомученице Марине
  23h 6m
  0
 • Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
  8h 48m
  0
 • Да ли знате колико струје троши вентилатор?
  23h 42m
  0
 • Ухапшен помагач терористе Фатона Хајризија
  11h 50m
  0