У Источном Новом Сарајеву до половине новембра хладни радијатори

05.11.2023. 09:30
5
ИЗВОР: capital.ba

Грађани Источног Новог Сарајева гледају у небо и надају се да ће неуобичајено топли новембарски дани потрајати зато што су радијатори у њиховим становима хладни, јер у задатом року није завршена обећана реконструкција „Топлане-ИНС“.

Директор „Сарајево-гаса“  Недељко Елек и директор „Топлане-ИНС” из Источног Новог Сарајева Дејан Берјан потписали су 6. септембра уговор да ће реконструкција и гасификација ове топлане у вриједности од шест милиона КМ бити завршена до 25. октобра.

- Источно Сарајево ће 25. октобра бити први гасификовани град у Републици Српској - обећао је тада директор „Сарајево-гаса“ Недељко Елек.

Директор „Топлане-ИНС“ Дејан Берјан каже за CAPITAL да реконструкција није завршена у задатом року због кашњења у испоруци, истичући да се нада да ће све бити завршено до 15. новембра и да ће грађани Источног Новог Сарајева од половине новембра имати гријање.

- Ради се о специфичној опреми из увоза које нема на слободном тржишту. Ми тренутно радимо у оквиру топлане оно што смо у могућности и чекамо испоруку те опреме. Надамо се да ћемо до 15. новембра завршити овај изузетно значајни пројекат реконструкције - каже Берјан.

Он је подсјетио да су грађане обавијестили да због реконструкције и неиспоручивања топлотне енергије неће добити октобарске рачуне и да ће бити ослобођени и свих дистрибутивних трошкова.

Када је ријеч о новембарским рачунима, Берјан је истакао да ће грађани добити рачуне само за период у којем им буде испоручена топлотна енергија.

На питање шта ће се десити ако у међувремену захлади, а до 15. новембра не буде завршена реконструкција, изразио је увјерење да ће све бити завршено, додајући да технички није било могуће оставити једну котловницу да ради на досадашњи енергент мазут.

У раније објављеном саопштењу „Топлане-ИНС“ у којем су обавијестили грађане да неће плаћати октобарске рачуне, између осталог се наводи и да је постојеће постројење старо 47 година, да је ријеч о бившој војној котловници које је постало изузетно тешко одржавати и сервисирати због немогућности проналаска резервних дијелова, као и да топлана са досадашњом инсталисаним снагом котлова није могла одговорити на ширење насеља и прикључења нових корисника.

- Овај пројекат је веома значајан за цијелу локалну заједницу, јер ћемо повећати снагу котловнице на 20МW, чиме ћемо моћи да одговоримо на ширење нашег града и прикључење нових корисника - наводи се у саопштењу.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Реалиста 08.11.2023. 21:48
    Гдје још у нормалном свијету реконструкција топлане креће у октобру? Још имају образа правити спектакл од потписивања уговора. А очито се градски властодршци не питају ни за шта, само слушају...
  • Generic placeholder image
    Iskreno42 06.11.2023. 18:38
    Ima gdje poslova u Istočnom Sarajevu da nema Eleka? Čega se taj dotakne sve propadne, osim njegove imovine naravno.
  • Generic placeholder image
    Mišo 06.11.2023. 06:54
    Čim je tu Nedeljko Elek umješao prste, tu nešto smrdi.????
  • Generic placeholder image
    Kudrinjo 05.11.2023. 21:44
    Nedeljko Elek....kraj vica.
  • Generic placeholder image
    ? 05.11.2023. 14:27
    Dokle'n su gorionici?

    Pritam za prijatelja

    Lp,
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 55m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 51m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 35m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 47m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 20m
    0