У Источном Новом Сарајеву почела вакцинација старијих од 65 година

30.03.2021. 15:27
3
ИЗВОР: СРНА

У Источном Новом Сарајеву данас је почела вакцинација лица старијих од 65 година руском вакцином "спутњик ве".

Координатор Тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић рекао је новинарима да ће данас бити вакцинисано 50 особа, међу којима и пет здравствених радника Дома здравља.

Васиљевић је навео да су данас планирали да дају 50 доза за суграђане старије од 65 година старости, али су настојали да то буду особе од 80 и више година, јер су најугроженији.

Он је истакао да се људи свакодневно пријављују за имунизацију и да је тај број сваким даном све већи.

Васиљевић је рекао да се вакцинација наставља и идуће седмице и позвао је грађане да се пријаве својим породичним љекарима, који спискове просљеђују Тиму за вакцинацију који формира листу приоритета.

Он је подсјетио да су прошле седмице вакцинисали 41 запосленог и пет корисника Старачког дома у Младицама, те 55 здравствених радника Дома здравља Источно Сарајево и приватних здравствених установа са подручја општине Источно Ново Сарајево.

Када је ријеч о здравственим радницима у Дому здравља Источно Сарајево који су примили вакцину, Васиљевић је рекао да нису имали озбиљнијих реакција.

- То су очекиване реакције, повишена тјелесна температура, малаксалост, болови у мишићима и главобоља, то траје дан-два и уз `парацетамол` и мировање веома брзо прође - истакао је Васиљевић и додао да је то очекивана реакција на сваку вакцину.

Васиљевић је нагласио да је епидемиолошка ситуација и даље неповољна, те да се много суграђана јавља на преглед и терапију у ковид амбуланте.

Директор Дома здравља Источно Сарајево Дејан Шешељ истакао је да је за вакцинацију већ пријављено више од 1.000 лица старијих од 65 година, мада се пријављују и млађи грађани.

Он је навео да се руска вакцина добро показала и да у наредној седмици очекују доста масовнију имунизацију јер би требало да стигне и већи контингент вакцина.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Www 30.03.2021. 18:11
    Zašto samo 50 doza, neće se završiti vakcinacija tim tempom do iduće godine, a svaki dan duže je problem, zbog svega i zbog same mutacije virusa, povući sve radnike sa god odmora, bolovanja, angažovati apsolvente, volontere, priv ambulante ako se misli postići nešto
  • Generic placeholder image
    XY 30.03.2021. 16:21
    E to samo kod nas ima, prioriteti đedovi i babe od 80 godina, a danas u RS-u umrla osoba od 38 god. Ne daj Bože nikome!
  • Generic placeholder image
    Www 30.03.2021. 15:39
    Konačno, nadam se da ste vidjeli organizaciju u Srbiji, sve ide kao na traci, još jednom hvala Srbiji, Vucicu, svim zdravstvenim radnicima, volonterima i svima koji su učestvovali u davanju vakcine, posebno na ljubaznosti, osmijehu zlata vrijednom
Повезане вијести
Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 31m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 4m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 38m
    2
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    36m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 44m
    0