У Источном Сарајеву обука за припрему и реализацију развојних пројеката

31.10.2019. 10:11
0
ИЗВОР: Srna

У Источном Сарајеву одржана обука о теми "Инструменти за идентификацију и спровођење развојних пројеката" за запослене у јединицама локалне самоуправе или локалним развојним агенцијама који су ангажовани на припреми и реализацији пројеката.

Виши стручни сарадник у Развојној агенцији Републике Српске Никола Полуга рекао је да је циљ обуке, која је организована у сарадњи са Градском развојном агенцијом, имати оспособљен кадар који ће самостално или у тиму идентификовати, спроводити и развијати пројектне приједлоге према фондовима ЕУ и другим донаторима.

Он је истакао да је од 2015. године Развојна агенција Српске одржала 14 обука које је успјешно завршило 270 полазника из 41 јединице локалне самоуправе.

-Нагласио бих да су 22 пројекта која су започета писањем на оваквим обукама добила финансирање од 1.600.000 КМ. Према посљедњем годишњем извјештају о малим и средњим предузећима, имамо примјетан раст броја пројеката које реализују локални органи власти, као и раст укупне вриједности пројеката у односу на претходне године- навео је Полуга.

Самостални стручни сарадник у Градској развојној агенцији Источно Сарајево Милијана Мацан рекла је да је примарни циљ припрема и повећање капацитета учесника из организација са овог подручја да побољшају знање у припреми и писању пројектних приједлога према методологији Европске комисије.

Дајана Ковачевић са Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву рекла је да на обуци учествују асистенти и доценти да би промовисали двије нове активности које је Факултет недавно започео.

-На Факултету од ове године дјелују двије организације - Научноистраживачки центар и Студентски предузетнички инкубатор, који би у наредном периоду требало да спроведу низ пројеката с циљем помоћи младима да се активније укључе у реализацију почетног бизниса и идеја. Намјера је и да у сарадњи са привредним институцијама из јавног сектора помогнемо и пројекте у вези са развојним активностима наше општине, али и шире- навела је Ковачевићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 6m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 39m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 5m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 18m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 47m
    3