U Istočnom Sarajevu obuka za pripremu i realizaciju razvojnih projekata

31.10.2019. 10:11
0
IZVOR: Srna

U Istočnom Sarajevu održana obuka o temi "Instrumenti za identifikaciju i sprovođenje razvojnih projekata" za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave ili lokalnim razvojnim agencijama koji su angažovani na pripremi i realizaciji projekata.

Viši stručni saradnik u Razvojnoj agenciji Republike Srpske Nikola Poluga rekao je da je cilj obuke, koja je organizovana u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom, imati osposobljen kadar koji će samostalno ili u timu identifikovati, sprovoditi i razvijati projektne prijedloge prema fondovima EU i drugim donatorima.

On je istakao da je od 2015. godine Razvojna agencija Srpske održala 14 obuka koje je uspješno završilo 270 polaznika iz 41 jedinice lokalne samouprave.

-Naglasio bih da su 22 projekta koja su započeta pisanjem na ovakvim obukama dobila finansiranje od 1.600.000 KM. Prema posljednjem godišnjem izvještaju o malim i srednjim preduzećima, imamo primjetan rast broja projekata koje realizuju lokalni organi vlasti, kao i rast ukupne vrijednosti projekata u odnosu na prethodne godine- naveo je Poluga.

Samostalni stručni saradnik u Gradskoj razvojnoj agenciji Istočno Sarajevo Milijana Macan rekla je da je primarni cilj priprema i povećanje kapaciteta učesnika iz organizacija sa ovog područja da poboljšaju znanje u pripremi i pisanju projektnih prijedloga prema metodologiji Evropske komisije.

Dajana Kovačević sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu rekla je da na obuci učestvuju asistenti i docenti da bi promovisali dvije nove aktivnosti koje je Fakultet nedavno započeo.

-Na Fakultetu od ove godine djeluju dvije organizacije - Naučnoistraživački centar i Studentski preduzetnički inkubator, koji bi u narednom periodu trebalo da sprovedu niz projekata s ciljem pomoći mladima da se aktivnije uključe u realizaciju početnog biznisa i ideja. Namjera je i da u saradnji sa privrednim institucijama iz javnog sektora pomognemo i projekte u vezi sa razvojnim aktivnostima naše opštine, ali i šire- navela je Kovačevićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji
„Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od raka „Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od...
Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    7h 12m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    12h 27m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    23h 46m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    10h 13m
    0
  • Umrla glumica Radmila Živković
    8h 39m
    0