У Источном Сарајеву специјализована обука

09.02.2023. 11:11
0
ИЗВОР: srna.rs

У Источном Сарајеву данас ће бити одржана специјализована обука с циљем подизања свијеста о опасностима на раду, безбједности у пољопривредном сектору, управљању ризика и унапређењу учинка пословања.

Обука је намијењена предузетницима, власницима пољопривредних газдинстава, менаџерима и запосленим у задругама, микро, малим и средњим предузећима која се баве примарном пољопривредном производњом или прерадом пољопривредних производа и сировина.

Обуке организују привредне коморе Републике Српске, Федерације БиХ /ФБиХ/ и Брчко дистрикта у оквиру пројекта “ЕУ за опоравак пословања”.

Ове обуке, које се одржавају у сарадњи са Њемачком развојном агенцијом /ГИЗ/ и Међународном организацијом рада /ИЛО/, спроводи Развојни програм УН /УНДП/ у БиХ, а бесплатне су за све учеснике, саопштено је из УНДП-а.

Прва обука у Републици Српској одржана је прије два дана у Бањалуци, док ће у Бијељини бити одржана у 15. фебруара, у Добоју 21. фебруара, а у и Требињу 10. марта.

На подручју ФБиХ обука је организована 8. фебруара у Бихаћу, у Тузли бити одржана 14. фебруара, у Зеници у 16. фебруара, у Мостару 28. фебруара и у Сарајеву 7. марта.

Двије обуке биће одржане на подручју Брчко дистрикта и то 24. фебруара и 2. марта.

Сви кандидати који буду похађали обуку имаће прилику да провјере стечено знање и добију увјерење о успјешно одслушаној обуци.

Коментари 0
Повезане вијести
Након дугог трагања пронађен гроб мајке Моме Капора Након дугог трагања пронађен гроб мајке Моме Капора
Благослов из Источног Сарајева: Обнавља се светиња која је на Косово "долетјела са неба" Благослов из Источног Сарајева: Обнавља се светиња која је на Косово "долетјела са неба"
Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
Најчитаније
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  22h 59m
  1
 • Свечано откривена спомен-табла посвећена Моми Капору у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  22h 17m
  3
 • Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
  21h 37m
  0
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  22h 40m
  0
 • Сјећање на непоновљивог Мому Капора
  9h 31m
  0