U Istočnom Sarajevu specijalizovana obuka

09.02.2023. 11:11
0
IZVOR: srna.rs

U Istočnom Sarajevu danas će biti održana specijalizovana obuka s ciljem podizanja svijesta o opasnostima na radu, bezbjednosti u poljoprivrednom sektoru, upravljanju rizika i unapređenju učinka poslovanja.

Obuka je namijenjena preduzetnicima, vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava, menadžerima i zaposlenim u zadrugama, mikro, malim i srednjim preduzećima koja se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom ili preradom poljoprivrednih proizvoda i sirovina.

Obuke organizuju privredne komore Republike Srpske, Federacije BiH /FBiH/ i Brčko distrikta u okviru projekta “EU za oporavak poslovanja”.

Ove obuke, koje se održavaju u saradnji sa Njemačkom razvojnom agencijom /GIZ/ i Međunarodnom organizacijom rada /ILO/, sprovodi Razvojni program UN /UNDP/ u BiH, a besplatne su za sve učesnike, saopšteno je iz UNDP-a.

Prva obuka u Republici Srpskoj održana je prije dva dana u Banjaluci, dok će u Bijeljini biti održana u 15. februara, u Doboju 21. februara, a u i Trebinju 10. marta.

Na području FBiH obuka je organizovana 8. februara u Bihaću, u Tuzli biti održana 14. februara, u Zenici u 16. februara, u Mostaru 28. februara i u Sarajevu 7. marta.

Dvije obuke biće održane na području Brčko distrikta i to 24. februara i 2. marta.

Svi kandidati koji budu pohađali obuku imaće priliku da provjere stečeno znanje i dobiju uvjerenje o uspješno odslušanoj obuci.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježena 31 godina od formiranja Osmog odreda Specijalne brigade policije MUP-a Srpske Obilježena 31 godina od formiranja Osmog odreda Specijalne brigade policije MUP-a Srpske
Obilježen Dan Mašinskog fakulteta (FOTO) Obilježen Dan Mašinskog fakulteta (FOTO)
Dejan Vukadin: Uspješno smo realizovali „Slavija Open” Dejan Vukadin: Uspješno smo realizovali „Slavija Open”
Najčitanije
 • Mihailo Obrenović - Čovjek koji je Srbiju učinio najjačom vojnom silom na Balkanu
  16h 52m
  0
 • Kozara i Potkozarje - Srpski Zid plača
  17h 14m
  0
 • Marko Trifković iz Istočnog Sarajeva maturskim radom nadmašio nastavni plan i program (FOTO)
  7h 20m
  1
 • U Sarajevu muškarac nasmrt izbo mlađeg brata
  16h 15m
  0
 • U školi u Švajcarskoj djeca gazila zastavu Srbije (VIDEO)
  13h 11m
  0