У Источном Сарајеву у недељу прва бициклијада и ролеријада

20.09.2019. 10:37
0
ИЗВОР: Срна

У Источном Новом Сарајеву ће у недјељу, 22. септембра, у оквиру обиљежавања Европске недјеље мобилности, бити организована прва бициклијада и ролеријада, најављено је из ове општине.

Програм ће почети у 16.30 часова у Спасовданској улици, гдје ће дјеци бити подијељене креде којима ће цртати по коловозу да би оставили траг и поруке возачима да су и дјеца учесници у саобраћају на које треба да се обрати посебна пажња одраслих.

Почетак бициклијаде и ролеријаде планиран је за 17.00 часова, а учесници ће се кретати улицама Спасовданска-Прве сарајевске бригаде-Хиландарска-Змај Јовина-Парк Гаврил Принцип.

Из општине Источно Ново Сарајево позивају суграђане да са бициклима, скејтбордима, ролерима и тротинетима дођу и рекреативно учествују у првој бициклијади и ролеријади у овој општини.

Позивају се становници општине, прије свега, родитељи са малом дјецом, лица са умањеним тјелесним способностима и старије особе, да од 17.15 часова заједно са просторним планерима, начелником и општинским одборницима учествују у организованој шетњи главним улицама општине, како би дискутовали о окружењу у којем живе и могућностима унапређења животних услова.

У саопштењу се наводи да ће послије шетње учесници имати прилику да попуне кратак упитник са утисцима, а након завршене бициклијаде и ролеријаде у Парку Гаврило Принцип биће организован музичко-забавни програм.

Генерална дирекција за животну средину Европске комисије покренула је 2002. године кампању "Европска седмица мобилности" која се сваке године организује у више од 2.500 градова широм свијета.

Европска седмица мобилности завршава се 22. септембра обиљежавањем Свјетског дана без аутомобила.

Овогодишња кампања ставља у центар пажње безбједно пјешачење и вожњу бицикла, те користи које могу имати за здравље, животну средину и економију, а тема за ову годину је представљена слоганом "Крећимо се заједно!".

Коментари 0
Повезане вијести
Благоју Марковићу и Марку Стевановићу уручене награде за најбоље пословне идеје Благоју Марковићу и Марку Стевановићу уручене награде за најбоље пословне идеје
Сутра акција добровољног давања крви у Источном Новом Сарајеву Сутра акција добровољног давања крви у Источном Новом Сарајеву
Планинарско друштво " Требевић" богатије за четири лиценцирана водича Планинарско друштво " Требевић" богатије за четири лиценцирана водича
Најчитаније
  • Возач камиона у 15 минута учествовао у три саобраћајне незгоде
    12h 38m
    1
  • Професор доктор Коста Тодоровић: Пионир српске епидемиологије
    7h 41m
    1
  • Гибаница од ломљених кора
    5h 31m
    0
  • Игор Кушић завршио школовање на Високим студијима безбједности и одбране Републике Србије
    9h 23m
    0
  • У понедјељак у Палама комеморација поводом смрти Уроша Пене
    15h 37m
    0