У јулу 14 погинулих у саобраћајним несрећама

04.08.2021. 10:28
0
ИЗВОР: Срна

У саобраћајним несрећама на путевима у Републици Српској у јулу је погинуло 14 грађана, док су у прва три дана августа живот изгубила четири лица, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске.

Из МУП-а наводе да је, упркос бројним активностима полиције с циљем унапређења безбједности саобраћаја, број погинулих у јулу дупло већи него у истом периоду прошле године.

Најчешћи узрок саобраћајних несрећа са смртно страдалима је алкохол, а затим неодговорно понашање у саобраћају.

Да је вожња под утицајем алкохола присутна у саобраћају показују и подаци Министарства, према којима је само у јулу због алкохолисаности из саобраћаја искључено 3.500 возача.

МУП апелује да се сви учесници у саобраћају одговорно понашају и поштују законске прописе, те тако заштите свој, али и животе других учесника у саобраћају.

Полицијски службеници МУП-а наставиће да у оквиру кампање "Вози опрезно - путуј безбједно" реализују низ акција и контрола с циљем смањења броја погинулих у саобраћајним незгодама.

- Од грађана, учесника у саобраћају очекујемо да покажу дозу одговорности и да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола - напомињу из МУП-а Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
На путевима у БиХ лани погинуло 255 лица На путевима у БиХ лани погинуло 255 лица
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    14h 22m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    13h 53m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    14h 16m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    10h 9m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    6h 4m
    2