U julu 14 poginulih u saobraćajnim nesrećama

04.08.2021. 10:28
0
IZVOR: Srna

U saobraćajnim nesrećama na putevima u Republici Srpskoj u julu je poginulo 14 građana, dok su u prva tri dana avgusta život izgubila četiri lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Iz MUP-a navode da je, uprkos brojnim aktivnostima policije s ciljem unapređenja bezbjednosti saobraćaja, broj poginulih u julu duplo veći nego u istom periodu prošle godine.

Najčešći uzrok saobraćajnih nesreća sa smrtno stradalima je alkohol, a zatim neodgovorno ponašanje u saobraćaju.

Da je vožnja pod uticajem alkohola prisutna u saobraćaju pokazuju i podaci Ministarstva, prema kojima je samo u julu zbog alkoholisanosti iz saobraćaja isključeno 3.500 vozača.

MUP apeluje da se svi učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju zakonske propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Policijski službenici MUP-a nastaviće da u okviru kampanje "Vozi oprezno - putuj bezbjedno" realizuju niz akcija i kontrola s ciljem smanjenja broja poginulih u saobraćajnim nezgodama.

- Od građana, učesnika u saobraćaju očekujemo da pokažu dozu odgovornosti i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola - napominju iz MUP-a Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na putevima u BiH lani poginulo 255 lica Na putevima u BiH lani poginulo 255 lica
U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac
Pretresi i hapšenja na području Istočnog Sarajeva, Banjaluke i Zvornika Pretresi i hapšenja na području Istočnog Sarajeva, Banjaluke i Zvornika
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    17h 17m
    5
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    51m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    20h 0m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    14h 52m
    6
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    23h 45m
    0