У Миросавцима сахрањена Јока Миловановић

12.11.2022. 18:45
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На мјесном гробљу Миросавци у општини Лопаре данас је сахрањена Јока Миловановић, мајка три погинула борца Војске Републике Српске, Миодрага, Трипуна и Ђоје.

Бака Јока Миловановић преминула је јуче у 90. години.

Она је за Републику Српску дала оно што јој је најдраже за сваког родитеља – три сина који су своје животе положили за темеље отаџбине, а након Одбрамбено-отаџбинског рата сахранила је и четвртог сина.

Сигурно је да не постоји права мјера, нити ријечи којом се може измјерити бол мајке која је у току рата сахранила три сина. Нажалост, прије смрти, остала је без још једног сина Божидара, чиме је трагедија ове мајке била још већа. Живјела је од успомена и сјећања на погинуле синове. Данас се опраштамо од наше баке Јоке, једне од пет мајки у Републици Српској, које су у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату изгубиле три сина и једне од пет мајки хероина које су издржаје немјерљив мајчински бол за губитком дјеце, поручили су испред општинске Борачке организације Лопаре.

– Стоички је бака Јока подносила најтежу бол која може снаћи мајку. Низ њено изборано и напаћено и од бола згрчено лице, као киша текле су сузе, а кад их је више нестало настављала је да јеца њена болна душа. И поред свих животних недаћа, бака Јока окупља преостали дио породице и остаје њен стуб све до своје смрти – рекао је предсједник Општинске борачке организације Лопаре, Ристо Радић.

Сахрани су присуствовали родбина и пријатељи, Бошко Томић, изасланик српског члана Предсједништва Милорада Додика, начелник општине Лопаре Радо Савић, предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић, представници Борачке организације Лопаре и Бошко Томић, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Саучешће породици упутили су највиши званичници, предсједник Републике Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Владе Српске Радован Вишковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминула глумица Јелена Чворовић Пауновић Преминула глумица Јелена Чворовић Пауновић
Сахрана Дарије Карановић у уторак Сахрана Дарије Карановић у уторак
Преминула Милица Марковић Преминула Милица Марковић
Најчитаније
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  17h 50m
  6
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  17h 2m
  0
 • „Раде, сине, немој мајке заборавит...'“
  21h 44m
  1
 • Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот
  23h 56m
  0
 • Вук Мичић непоражен у професионалном мечу
  22h 6m
  0