У наредна 24 часа карантински смјештај на свим граничним прелазима

06.04.2020. 20:52
0
ИЗВОР: Srna

Предсједништво БиХ сагласило се да у наредна 24 часа на свим граничним прелазима буде успостављен карантински смјештај за држављане БиХ који долазе из иностранства, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

– То подразумијева да они проведу у карантину 24 часа, да добију основни здравствени преглед и да их након тога морају преузети локалне заједнице и смјестити их у локалне карантине, а не дозволити као до сада да се иде на такозвану кућну изолацију, коју нису поштовали многи појединци, што је и изазвало ширење епидемије вируса корона – рекао је Додик за БХРТ.

Он је нагласио да је ово једна од најважнијих мјера и навео да је Предсједништво БиХ усагласило и неколико важних ствари када је ријеч о буџету БиХ.

– Прва је да се буџет БиХ који је раније предложен врати на поновно разматрање Савјету министара БиХ, да би био прилагођен новонасталој ситуацији и да до краја маја буде предложен неки нови нацрт. У сваком случају да буду уважени услови у вези са развојем ситуације, стањем прихода, који ће очигледно бити угрожени са становишта прилива у наредним мјесецима – рекао је Додик, нагласивши да је тренутно најважније да БиХ има уравнотежен и реалан буџет.

Он је навео да је Предсједништво БиХ констатовало да су органи БиХ, са становишта својих надлежности, предузели важне мјере на спречавању ширења пандемије вируса корона у БиХ.

– Констатација је да није дозвољен такозвани експоненцијални раст који би могао да угрози цијели здравствени систем, него је то линеарни раст обољелих. Видимо да мјере које БиХ предузима дају одређене резултате – рекао је, између осталог, Додик.

Коментари 0
Повезане вијести
Гужве на три гранична прелаза Гужве на три гранична прелаза
Појачана фреквенција возила на улазу, али и излазу из БиХ Појачана фреквенција возила на улазу, али и излазу из БиХ
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Најчитаније
 • Мајевичко ратиште 1992-1995. године
  1h 36m
  0
 • Мајка избола кћерку кад су дошли социјални радници
  21h 38m
  0
 • На Нишићима обиљежено 150 година постојања храма Светих апостола Петра и Павла (ФОТО)
  15h 53m
  4
 • Обиљежене 82 године од страдања више од 6.000 Срба Сарајевско-романијске регије
  21h 8m
  4
 • Дјечак (10) погођен из ваздушне пушке у парку
  14h 50m
  0