У наредној години завршетак радова на уређењу вјештачког језера у Дечанској улици

29.11.2021. 20:03
2
ИЗВОР: Катера

На захтјев наших читалаца, а као најчитанији информативни портал на територији града Источно Сарајево и Сарајевско-романијске регије, одлучили смо да у нареднoм периоду покушамо добити одговоре на питања која су од значаја нашим читаоцима, те и на овај начин оправдамо ваше повјерење.

Претходних дана на адресу портала Катера стигло је неколико упита на тему завршетка изградње вјештачког језера у Дечанској улици у Источном Новом Сарајеву, па смо данашњу сједницу СО Источно Ново Сарајево искористили да о томе питамо начелника општине Јована Катића.

Катић је рекао да ће завршетак изградње и уређење вјештачког језера у општини Источно Ново Сарајево бити најкасније до краја љета 2022. године, те због јавности појаснио детаље у вези реализације друге фазе изградње овог језера, које ће свакако бити једно од омиљених локација наших суграђана.

- Прва фаза уређења језера је завршена, она је подразумијевала ископне радове, постављање геотекстилне подлоге, одређене прикључке довода и одвода воде и то је завршено. Разглог због чега још увијек није дошло до пуњења језера је зато што вода иде из водоводног система, а сами смо упознати са проблемима које смо имали са водоснабдијевањем и то је једни разлог због чега језеро није напуњено – каже Катић.

Слика

 

Он каже да су на састанку са представницима предузећа „Водовод и канализација“ Источно Сарајево договорили да у овој седмици почне пуњење језера, како би испитали на који начин функционише систем и да ли има неких недостатака.

- Пројектна документација је готова и крајем године планирамо расписивање јавног позива за завршетак изградње вјештачког језера и рекреационе зоне у „Чичи“, а чим се стекну услови почињемо са радовима – рекао је начелник Катић.

Он је додао да је сигуран сам да ће радови на уређењу језера кренути почетком наредне грађевинске сезоне, на прољеће, а да ће бити завршени најкасније до краја љета.

Друга фаза радова на завршетку изградње вјештачког језера износиће 400.000 КМ, а радови ће бити финансирани из планираног буџета општине, чији нацрт је усвојен на данашњој сједници. 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Www 30.11.2021. 09:53
    Opet crnacenje, ništa nam ne treba, trebaju nam opet kiosci, stale u sred grada, vratit ćemo se u 19 vijek, a malo se informiši iz čega se sta finansira, da je sjajno, nije, ali de malo optimizma
  • Generic placeholder image
    Skijaš 29.11.2021. 20:40
    Svi borci u svojim stanovima, zaposleni ili u penziji. Porodice poginulih zbrinute stambeno i materijalno. Kako koji student ili srednjoškolac završi školu odmah dobija posao. Privreda jaka, budžet stabilan, zdravstvo funkcioniše bez problema, infrastruktura razvijena, vodosnabdjevanje kvalitetno....... i zašto ne bismo spiskali pola miliona na vještačko jezero? Što je to Ženeva bolja od nas?
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    23h 32m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    1h 54m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    19h 59m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    22h 47m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    16h 8m
    0