U narednoj godini završetak radova na uređenju vještačkog jezera u Dečanskoj ulici

29.11.2021. 20:03
2
IZVOR: Katera

Na zahtjev naših čitalaca, a kao najčitaniji informativni portal na teritoriji grada Istočno Sarajevo i Sarajevsko-romanijske regije, odlučili smo da u narednom periodu pokušamo dobiti odgovore na pitanja koja su od značaja našim čitaocima, te i na ovaj način opravdamo vaše povjerenje.

Prethodnih dana na adresu portala Katera stiglo je nekoliko upita na temu završetka izgradnje vještačkog jezera u Dečanskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu, pa smo današnju sjednicu SO Istočno Novo Sarajevo iskoristili da o tome pitamo načelnika opštine Jovana Katića.

Katić je rekao da će završetak izgradnje i uređenje vještačkog jezera u opštini Istočno Novo Sarajevo biti najkasnije do kraja ljeta 2022. godine, te zbog javnosti pojasnio detalje u vezi realizacije druge faze izgradnje ovog jezera, koje će svakako biti jedno od omiljenih lokacija naših sugrađana.

- Prva faza uređenja jezera je završena, ona je podrazumijevala iskopne radove, postavljanje geotekstilne podloge, određene priključke dovoda i odvoda vode i to je završeno. Razglog zbog čega još uvijek nije došlo do punjenja jezera je zato što voda ide iz vodovodnog sistema, a sami smo upoznati sa problemima koje smo imali sa vodosnabdijevanjem i to je jedni razlog zbog čega jezero nije napunjeno – kaže Katić.

Slika

 

On kaže da su na sastanku sa predstavnicima preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo dogovorili da u ovoj sedmici počne punjenje jezera, kako bi ispitali na koji način funkcioniše sistem i da li ima nekih nedostataka.

- Projektna dokumentacija je gotova i krajem godine planiramo raspisivanje javnog poziva za završetak izgradnje vještačkog jezera i rekreacione zone u „Čiči“, a čim se steknu uslovi počinjemo sa radovima – rekao je načelnik Katić.

On je dodao da je siguran sam da će radovi na uređenju jezera krenuti početkom naredne građevinske sezone, na proljeće, a da će biti završeni najkasnije do kraja ljeta.

Druga faza radova na završetku izgradnje vještačkog jezera iznosiće 400.000 KM, a radovi će biti finansirani iz planiranog budžeta opštine, čiji nacrt je usvojen na današnjoj sjednici. 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Www 30.11.2021. 09:53
    Opet crnacenje, ništa nam ne treba, trebaju nam opet kiosci, stale u sred grada, vratit ćemo se u 19 vijek, a malo se informiši iz čega se sta finansira, da je sjajno, nije, ali de malo optimizma
  • Generic placeholder image
    Skijaš 29.11.2021. 20:40
    Svi borci u svojim stanovima, zaposleni ili u penziji. Porodice poginulih zbrinute stambeno i materijalno. Kako koji student ili srednjoškolac završi školu odmah dobija posao. Privreda jaka, budžet stabilan, zdravstvo funkcioniše bez problema, infrastruktura razvijena, vodosnabdjevanje kvalitetno....... i zašto ne bismo spiskali pola miliona na vještačko jezero? Što je to Ženeva bolja od nas?
Povezane vijesti
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    8h 40m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    7h 36m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    23h 20m
    0
  • Posljednji kondorov let
    21h 5m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    23h 26m
    0