У наставку акције "Феникс" претреси у Сарајеву и Источном Сарајеву

24.07.2020. 17:54
0
ИЗВОР: СРНА

Настављајући активности на реализацији оперативно тактичке акције кодног назива "Феникс", полицијски службеници Федералне управе полиције и Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Српске тренутно врше претресе на 16 локација на подручју Кантона Сарајево и седам претреса на подручју Источног Сарајева, саопштено је из Федералне управе полиције.

У саопштењу се истиче да се претреси на подручју Кантона Сарајево и на подручју Источног Сарајева врше под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево од раних јутарњих часова у циљу документовања и доказивања удруживања ради чињења кривичних дјела, а у вези с кривичним дјелима превара, кривотворење исправа, утаја, злоупотреба положаја или овлаштења.

До сада је приликом претреса пронађена и привремено одузета документација која се може довести у везу извршења наведених кривичних дјела, те одређена количина наркотичких средстава.

Јуче су у склопу акције "Феникс" извшрени претреси на 18 локација на подручју Кантона Сарајево и том приликом пронађени су и одузети предмети који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку, док је у ранијем периоду одузето више моторних возила која су била предмет извршења кривичних дјела.

Полицијски службеници Федералне управе полиције и Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево у наредном периоду настављају рад.

Коментари 0
Повезане вијести
"Дани тикве“ у Источном Сарајеву 5. и 6. октобра "Дани тикве“ у Источном Сарајеву 5. и 6. октобра
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Ученицама ОШ „Петар Петровић Његош“ друго мјесто на конкурсу поводом 170 година од рођења Михајла Пупина Ученицама ОШ „Петар Петровић Његош“ друго мјесто на конкурсу поводом 170 година од рођења ...
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 54m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 49m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 54m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 43m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 52m
    3