У наставку акције "Кристал" ухапшено 12 лица

15.06.2020. 18:20
0
ИЗВОР: Srna

Дванаест лица лишено је слободе, а на десет локација извршени су претреси у наставку оперативне акције "Кристал" која се спроводи на ширем подручју Бијељине са циљем разбијања организоване криминалне групе која се дужи временски период бавила препродајом опојних дрога, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске.

Срна незванично сазнаје да су слободе лишени Младен Тодоровић, Вукашин Бурић, Никола Симић, Петар Васић, Предраг Савић, Миле Петровић, Максим Максимовић, Ненад Араповић, Радослав Симић, Небојша Ногић, сви из Бијељине, те Саво Симић и Јован Лакић из Угљевика.

У саопштењу се додаје да акцију реализују полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП Републике Српске и Полицијске управе Бијељина.

-У данашњим активностима полицијски службеници су пронашли и одузели око 200 грама прашкасте материје која асоцира на опојну дрогу кокаин, пиштољ, 10.000 КМ, више мобилних телефона и сим картица и других предмета- наводи се у саопштењу.

Из МУП-а Српске истиче се да је у току криминалистичка обрада лица лишених слободе.

Све активности у акцији "Кристал" проводе се под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина. Акција се наставља и у наредном периоду, додаје се у саопштењу.

Акцијом "Кристал" обухваћено је и лишено слободе до сада укупно 23 лица, против којих је или ће бити поднесени извјештаји због извршења 17 кривичних дјела и то кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога из Члана 207 став 1 и 3, омогућивање уживања опојних дрога из Члана 208, недозвољен промет оружја или експлозивних материја из Члана 361 Кривичног закона Републике Српске и врбовање ради међународне проституције из члана 187 Кривичног закона БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Седмогодишња Милица Максимовић, талентована глумица (ВИДЕО) Седмогодишња Милица Максимовић, талентована глумица (ВИДЕО)
Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    7h 58m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    21h 40m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    21h 8m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    19h 59m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    6h 0m
    0