У новембру мање кривичних дјела за 26,7 одсто

13.12.2019. 12:55
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у новембру су регистрована 44 кривична дјела, што је за 26,7 одсто мање него у истом мјесецу прошле године, а највећи број тих дјела, 37 је из области општег криминалитета, рекао је начелник Сектора криминалистичке полиције Небојша Поповић.

Поповић је навео да је у новембру поднесено 40 извјештаја о почињеном кривичном дјелу и пријављена 40 лица, од чега 12 повратника и два малољетника у извршењу кривичних дјела.

-Регистрована су два кривична дјела из области привредног криминалитета, четири из безбједности саобраћаја и једно у вези са злоупотребом дрога. Од укупног броја кривичних дјела, пет је регистровано по непознатом починиоцу, а накнадно су расвијетљена три дјела - навео је Поповић на конференцији за новинаре на Палама.

Он је додао да расвијетљеност по непознатом починиоцу износи 60 одсто, док је коефицијент укупно расвијетљених кривичних дјела 95 одсто.

Према његовим ријечима, региствовано је и расвијетљено једно кривично дјело разбојништво на штету трговинског објекта на подручју општине Источна Илиџа.

Поповић је рекао да је из области привредног криминалитета поднесен један извјештај о почињеном кривичном дјелу против једног лица, а материјална штета причињена извршењем овог дјела износи 103.000 КМ.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац оцијенио је као задовољавајуће стање безбједности на подручју Управе у новембру.

-То можемо рећи на основу свих аналитичких показатеља које пратимо. Биљежимо смањење криминалитета за око 26 одсто, смањење кршења јавног реда и мира за 25 одсто, а што се тиче броја саобраћајних незгода исти је број незгода са погинулим лицима као и прошле године, када смо имали једну незгоду са смртно страдалим лицем - рекао је Шеховац.

Он је додао да су евидентирали два кривична дјела са већим степеном друштвене опасности, и то 8. новембра на подручју Источне Илиџе када је извршено убиство и самоубиство што је изазвало осјећај узнемирености код грађана.

Он је навео да је извршено једно убиство у покушају на подручју Сокоца.

Шеховац је подсјетио да је 5. новембра на подручју Кантона Сарајево извршено убиство, што је изазвало узнемиреност грађана Кантона и Источног Сарајева јер се извршилац након почињеног убиства удаљио у правцу Источног Сарајева.

-Полиција је брзом и ефикасном реакцијом, уз помоћ видео-надзора, лоцирала извршиоца, опколила га, али је на крају он извршио убиство - рекао је Шеховац и истакао да ова управа има одличну сарадњу са Кантоном Сарајево.

Он је навео да је полиција обезбјеђивала јавни скуп крајем новембра на Јахорини, чиме су почеле активности на подручју Олимпијског центра, гдје предузима све неопходне мјере да би предстојећа зимска сезона протекла безбједно.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 27m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    11h 25m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    19h 51m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    18h 6m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    19h 45m
    0