У новој школској години квалитетно гријање

26.08.2019. 12:23
0
ИЗВОР: Срна

У соколачком Средњошколском центру "Василије Острошки" све је спремно за почетак нове школске године за више од 400 ученика, међу којима је 96 уписаних у прве разреде, рекао је Срни директор ове школе Мирослав Максимовић.

Он је навео да ће у школској 2019/2020. години у централној школи на Сокоцу у првим разредима бити по једно одјељење гимназије рачунарско-информатичког и општег смјера, по једно одјељење за занимања економски техничар и шумарски техничар, а у Подручној школи на Хан Пијеску једно одјељење гимназије општег смјера са 12 ученика. 

Максимовић каже да је недавно у овом средњошколском центру уз помоћ општине Соколац потпуно опремљен кабинет информатике за одјељење гиманзије рачунарско-информатичког смјера, који је новина у школској 2019/2020. 

Он је нагласио да нову школску годину у централној школи на Сокоцу дочекују са уграђеним новим котлом за загријавање овог објекта. 

"Успјели смо властитим средствима и уштедама током године набавити и уградити нови котао вриједан 20.470 КМ, чиме смо уз реконструкцију топловодне мреже ријешили питање квалитеног загријавања 4.000 метара квадратних школског простора у наредних двадесетак година", појаснио је Максимовић. 

Он је изразио наду да ће школа моћи у потпуности да отплати нови котао до краја наредне године. 

Максимовић је подсјетио да је у јануару реконструисана топловодна мрежа, постављен нови цјевовод од котловнице до школе и замијењена цјелокупна унутрашња топловодна мрежа, у шта је уложено око 23.000 КМ захваљујући средствима из буџета града Источно Сарајево, уштедама у школи и партиципацији родитеља.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    1h 42m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    19h 25m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    20h 40m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    13h 42m
    5
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    21h 16m
    0