У октобру стање безбједности задовољавајуће у свим сегментима рада

11.11.2022. 12:50
0
ИЗВОР: katera.news

На редовној конференцији за новинаре, руководство Полицијске управе Источно Сарајево презентовало је резултате рада за протекли мјесец.

Начелник ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац оцијенио је стање безбједности на подручју Управе као стабилно и задовољавајуће.

Према његовим ријечима, нису евдентирана кривична дјела са већим степеном друштвене опасности, као ни тежа кривична дјела попут разбојништва.

- Регистрована су два кривична дјела изазивања опште опасности, која су расвијетљена. Крађе моторних возила није било.  Евидентирано је 13 кривичниих дјела по непознатом починиоцу, од којих је 9 расвијетљено, тако да  расвијетљеност кривичних дјела по непознатом починиоцу износи око 64% док је укупна расвијетљеност кривичних дјела 90% - рекао је он, истакавши да нарушавања јавног реда и мира у већем обиму није било.

Шеховац је истакао да саобраћајних незгода са погинулим лицима у октобру није било, као и да је било укупно 50 кривичних дјела, те да је поднесно 45 извјештаја надлежном тужилаштву против 49 лица, од којих је 20 повратника у извршењу.

Из области организованог криминалитета, навео је он, обрађено је 19 предмета у вези са злоупотребом опојних дрога.

- Поднесна су три извјештаја о почињеном кривичном дјелу тужилаштву, против четири лица, поднесена три захтјева о покретању прекршајног поступка из ове области и издато 13 прекршајних налога – рекао је он.

Како даље наводи Шеховац, евидентирано је једно кривично дјело из области привредног криминалитета и поднесен је један извјештај против једног лица. Он истиче да укупна материјалана штета причињена извршењем овог кривичног дјела износи око 7.829 КМ.

У октобру је забиљежено 40 нарушавања јавног реда и мира, а Шеховац наводи да је та бројка за 33,3% виша него у упоредном периоду прошле године.

Он додаје да је поднесено осам захтјева за покретње прекршајног поступка, издато 37 прекршајних налога и санкционисано 49 лица,а у структури прекршаја најчешћи су вријеђање, туча и физички напад.

Када је ријеч о саобраћајним незгодама, објашњава он, догодило се 50 саобраћајних незгода или за 7,4% мање него у упоредном периоду.

- Регистроване су три са теже повријеђеним, 17 са лакше повријеђеним лицима и 30 са материјаном штетом. Најчешћи узроци саобраћајних незгода су брзина неприлагођена условима на путу, одстојање и првенство пролаза. Из саобраћаја су искључена 82 возача, и привремено одузета два возила од  вишеструких повратника у чињењу прекршаја – рекао је он.

Он је додао да је регистровано 1795 прекршаја из области саобраћаја, као и да су изведене три регионалне и 35 локалних акција контроле у саобраћају.

Полицијска управа Источно Сарајево наставља и даље да спроводи своје планске превентивне и репресивне активности, у циљу подизања стања безбједности на виши ниво. Из ПУ Источно Сарајево апелују на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, те да је посједовање зимске опреме за сва моторна возила, без обзира на временске услове обавезно у складу са Правилником о саобраћају у зимским условима.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Опљачкан стан у Источној Илиџи Опљачкан стан у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    2h 14m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    1h 54m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    5h 17m
    0
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    23h 56m
    11
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    6h 14m
    0