У Палама адекватне мјере заштите старих и немоћних лица

25.04.2020. 10:46
0
ИЗВОР: Srna

У Дому за стара лица "Натура" на Палама проводе све неопходне мјере да би заштитили стара и немоћна лица и то ће бити настављено дужи период, изјавио је Срни вршилац дужности директора ове установе Бојан Марковић.

Марковић је напоменуо да су посјете корисницима обустављене када је Републички Штаб за ванредне ситуације прогласио ванредну ситуацију у Српској, да су запослени одговорно приступили проблему, ограничили контакте са "спољашњим свијетом" и понашају се у складу са прописима које налаже општински Штаб за ванредне ситуације.

-Прије неколико дана рађени су тестови на Ковид-19 код сестара и његоватељица, укључујући и једног корисника услуга и сви су били негативни, што за нас представља велику сатисфакцију- истакао је Марковић.

Он је нагласио да су у борби против вируса корона велику подршку добили од начелника општине Пале Бошка Југовића и градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића и да је захваљујући њиховом залагању стигао велики број заштитних маски и средстава за дезинфекцију.

Марковић је додао да је више пута извршена дезинфекција објекта и спољашњег прилаза установи.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су посебну пажњу посветили Дому за стара лица "Натура" и да су негативни резултати тестова радника на вирус корона показали да Дом води бригу и да је епидемиолошко стање задовољавајуће, али да истовремено не треба да се опусте.

С обзиром да је ријеч о најугроженијој популацији, Југовић је навео да је најгори сценарио да вирус корона уђе у такве установе, те да се зато са посебним сензибилитетом односе према њима.

-Сарадња између Дома здравља, Дома за стара лица и епидемиолошке службе је кључ за успјех- поручио је Југовић и захвалио менаџменту ове установе за добру сарадњу.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    16h 51m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    16h 22m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    12h 38m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    16h 45m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    8h 33m
    2