U Palama adekvatne mjere zaštite starih i nemoćnih lica

25.04.2020. 10:46
0
IZVOR: Srna

U Domu za stara lica "Natura" na Palama provode sve neophodne mjere da bi zaštitili stara i nemoćna lica i to će biti nastavljeno duži period, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora ove ustanove Bojan Marković.

Marković je napomenuo da su posjete korisnicima obustavljene kada je Republički Štab za vanredne situacije proglasio vanrednu situaciju u Srpskoj, da su zaposleni odgovorno pristupili problemu, ograničili kontakte sa "spoljašnjim svijetom" i ponašaju se u skladu sa propisima koje nalaže opštinski Štab za vanredne situacije.

-Prije nekoliko dana rađeni su testovi na Kovid-19 kod sestara i njegovateljica, uključujući i jednog korisnika usluga i svi su bili negativni, što za nas predstavlja veliku satisfakciju- istakao je Marković.

On je naglasio da su u borbi protiv virusa korona veliku podršku dobili od načelnika opštine Pale Boška Jugovića i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića i da je zahvaljujući njihovom zalaganju stigao veliki broj zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju.

Marković je dodao da je više puta izvršena dezinfekcija objekta i spoljašnjeg prilaza ustanovi.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su posebnu pažnju posvetili Domu za stara lica "Natura" i da su negativni rezultati testova radnika na virus korona pokazali da Dom vodi brigu i da je epidemiološko stanje zadovoljavajuće, ali da istovremeno ne treba da se opuste.

S obzirom da je riječ o najugroženijoj populaciji, Jugović je naveo da je najgori scenario da virus korona uđe u takve ustanove, te da se zato sa posebnim senzibilitetom odnose prema njima.

-Saradnja između Doma zdravlja, Doma za stara lica i epidemiološke službe je ključ za uspjeh- poručio je Jugović i zahvalio menadžmentu ove ustanove za dobru saradnju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    18h 13m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    23h 46m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    3h 46m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    18h 23m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    3h 52m
    0