У Палама „Филмотека“ посвећена глумици Мерил Стрип

18.02.2020. 09:54
0
ИЗВОР: Srna

Кинотека Републике Српске организоваће од вечерас дводневну "Филмотеку" посвећену једној од најпризнатијих глумица холивудског и свјетског филма - Мерил Стрип.

У саопштењу из Кинотеке се наводи да ће на програму бити три филма из богатог опуса славне глумице, и то "Жена француског поручника" из 1981. године, "Кућа чудних душа" из 1993. и "Мама миа" из 2008. године.

Биће приказан британски играни филм "Жена француског поручника" режисера Карела Рајса. Сценарио је заснован на истоименом роману Џона Фаулса, у адаптацији Харолда Пинтера.

Главне улоге играју Мерил Стрип и Џереми Ајронс. За улогу у овом филму Мерил Стрип је освојила "Бафту" и "Златни глобус", а била је и номинована за Оскара.

Сутра ће бити приказан филм "Кућа чудних душа" снимљен према истоименом роману чувене чилеанске књижевнице Изабел Аљенде, који описује живот једне аристократске породице у Чилеу током Пиночеове диктатуре 1970. и 1980. година.

Осим Мерил Стрип, у филму играју бројне холивудске звијезде попут Џереми Ајронса, Виноне Рајдер, Антониа Бандераса, Ванесе Редгрејв...

Режију потписује познати дански режисер Били Аугуст. Филм је снимљен на енглеском језику у копродукцији Њемачке, Данске и Португала.

Последње вечери, у четвртак, 20. фебруара, на програму биће приказан филм "Мама миа" из 2008. године, снимљен према популарном мјузиклу који је базиран на пјесмама чувене шведске поп - групе "Аба".

Филм који је снимљен у Грчкој на идиличним сунчаним локацијама донио је највећу биоскопску зараду за Мерил Стрип.

"Филмотека" ће бити одржана у амфитеатру Економског факултета на Палама, с почетком у 19.00 часова. Улаз на пројекције филмова је слободан.

Коментари 0
Повезане вијести
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    10h 4m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    22h 4m
    9
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    23h 38m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    7h 33m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    6h 51m
    0