У Палама одржан концерт ученика Основне музичке школе

13.12.2019. 21:36
0
ИЗВОР: СРНА

Ученици Основне музичке школе са Пала, са одсјека за клавир, гитару, хармонику, виолину и соло пјевање, одржали су вечерас у Културном центру концерт под називом "Кроз генерације", у организацији Удружења љубитеља умјетности Пале.
Руководилац Подручног одјељења Основне музичке школе Пале Владимир Јакић рекао је новинарима да шести пут организују овакав концерт и да су наступали ученици од првог до шестог разреда, бивши ученици, ученици који су у средњој школи, па и професори Музичке академије.

Он је навео да је репортоар, осим класичне, обухватао и забавну и духовну музику, те да су као гости наступали вртић "Цврчак" и Српско пјевачко друштво "Слога" из Сарајева.

Предсједник Удружења љубитеља умјетности Пале Горан Шиник истакао је да традиционално организују овај годишњи концерт класичне музике како би промовисали нижу музичку школу.

Тамара Митровић, која се бави соло пјевањем и свира клавир, рекла је да се вечерас представила пјесмом "Романса" и да је поносна што је учествовала на концерту.

Диригент Српског пјевачког друштва "Слога" из Сарајева Стефан Мојсиловић каже да су били гости дивног концерта, да су се представили са неколико духовних композиција како би млађи ученици видјели како изгледа када наступа велики ансамб јер можда и они некада буду у неком хору, оркестру или слично.

Подручно одјељење Основне музичке школе Пале похађају 134 ученика. 

Коментари 0
Повезане вијести
Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
Продужена сезона гријања у Палама Продужена сезона гријања у Палама
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 59m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    11h 29m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    19h 52m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    11h 10m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    16h 21m
    0