U Palama održan koncert učenika Osnovne muzičke škole

13.12.2019. 21:36
0
IZVOR: SRNA

Učenici Osnovne muzičke škole sa Pala, sa odsjeka za klavir, gitaru, harmoniku, violinu i solo pjevanje, održali su večeras u Kulturnom centru koncert pod nazivom "Kroz generacije", u organizaciji Udruženja ljubitelja umjetnosti Pale.
Rukovodilac Područnog odjeljenja Osnovne muzičke škole Pale Vladimir Jakić rekao je novinarima da šesti put organizuju ovakav koncert i da su nastupali učenici od prvog do šestog razreda, bivši učenici, učenici koji su u srednjoj školi, pa i profesori Muzičke akademije.

On je naveo da je reportoar, osim klasične, obuhvatao i zabavnu i duhovnu muziku, te da su kao gosti nastupali vrtić "Cvrčak" i Srpsko pjevačko društvo "Sloga" iz Sarajeva.

Predsjednik Udruženja ljubitelja umjetnosti Pale Goran Šinik istakao je da tradicionalno organizuju ovaj godišnji koncert klasične muzike kako bi promovisali nižu muzičku školu.

Tamara Mitrović, koja se bavi solo pjevanjem i svira klavir, rekla je da se večeras predstavila pjesmom "Romansa" i da je ponosna što je učestvovala na koncertu.

Dirigent Srpskog pjevačkog društva "Sloga" iz Sarajeva Stefan Mojsilović kaže da su bili gosti divnog koncerta, da su se predstavili sa nekoliko duhovnih kompozicija kako bi mlađi učenici vidjeli kako izgleda kada nastupa veliki ansamb jer možda i oni nekada budu u nekom horu, orkestru ili slično.

Područno odjeljenje Osnovne muzičke škole Pale pohađaju 134 učenika. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama
Najčitanije
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    22h 31m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    12h 46m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    20h 21m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    11h 8m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    18h 19m
    0