У Палама отворен осми Међународни кошаркашки турнир “Tamoza cup 2020”

29.08.2020. 12:14
0
ИЗВОР: paljanskenovosti.ba

Начелник општине Пале Бошко Југовић, у присуству Другог секретара амбасаде Србије у БиХ Марка Ракића, отворио је синоћ, у Спортско – пословном центру „Пеки“ , осми Међународни кошаркашки турнир у конкуренцији кадета „Tamoza cup 2020“, који је организован у оквиру Госпојинских свечаности општине Пале.

Начелник Пала Бошко Југовић рекао је за „Паљанске новости“ да је, осим организовања турнира, веома важно и присуство представника амбасаде Србије, поводом општинских Госпојинских свечаности.

-Користим прилику да се захвалим техничким организаторима који су приредили овај фестивал спорта и славље за очи. Нажалост, због пандемије вируса корона, не можемо да имамо оворен турнир за грађане Пала и присуство публике није могуће. Међутим, сасвим је довољно да имамо један овакав догађај у Палама и Општина ће и у будућности подржавати овакве манифестације, а ми смо задовољни и срећни што можемо да присуствујемо једном оваквом спектаклу- нагласио је Југовић.

Промотер овогодишњег турнира “Tamoza cup 2020” је легендарни кошаркаш Партизана и некадашњи репрезентативац Југославије Мирослав Берић, који је рекао да је организовање овог турнира од непроцјењивог значаја за младе кошаркаше.

-Надам се да ће овај турнир трајати још много година, јер је много значајан за младе људе и кошарку, али и за љубитеље спорта у Палама и на Јахорини. Свака част свима на успјешно организованом осмом по реду турниру. Већ годинама сам званични промотер кампа и ово ми је трећа година да долазим у Пале, а прије три године сам и чуо за дворану `Пеки` и чуо сам да је угостила многе репрезентативне селекције. Знам да су одбојкашке репрезентације овдје боравиле и имам најбоље мишљење о овој дворани која је прелијепа- истакао је популарни Мића.

Један од организатора турнира Богдан Станојевић рекао је да је турнир успјешно организован упркос пандемији вируса корона, те да су сви учесници кампа безбједни.

-Ове године организовали смо турнир без присуства публике, али се надам да ће у наредним годимана бити пуна дворана. Утисци су фантастични и морам да похвалим максимално залагање свих екипа, без обзира на то што турнир нема такмичарски карактер, већ је промотивног и афирмативног карактера. Када млади играчи дођу у позицију да играју једни против других, ту нема `лако ћемо`, већ сви запну до максимума и, за овај претходни период без интензивних тренинга, ниво кошарке је изузетно добар- нагласио је Станојевић.

Турнир се већ традиционално одржава у оквиру Госпојинских свечаности и прославе Дана општине Пале, а ове године учествују сарајевска „Босна“, „Игман“ из Источне Илиџе, „Славија“ из Источног Новог Сарајева и „Партизан“ из Београда.

„Tamoza cup 2020“ организован je упоредо са посљедњом смјеном традиционалног кошаркашког кампа „Grawe three points“, а турнир је ове године први пут подржало и Министарство спољних послова Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    12h 2m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 58m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    11h 2m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    7h 55m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    9h 52m
    0