У петак представљање "Школе изврсности" у Палама

29.11.2022. 12:49
0
ИЗВОР: srna.rs

У Средњошколском центру у Палама, у петак, 2. децембра, биће представљена "Школа изврсности у области превенције насиља и промоције здравља у Републици Српској", најављено је из "Форум театра" Источно Сарајево.

Циљ је представити изузетне резултате који су постигнути у Источном Сарајеву, а који укључују јачање капацитета школе да проводи један од 12 најбољих свјетских научно утемељених образовних програма за младе "Program ipsilon" /Y/ који је развила организација "Ker internešnel".

Овај програм предвиђа постизање стандарда изврсности који су предуслов за стицање статуса "школе изврсности", представљање једног од најпознатијих и најсавременијих програма превенције насиља на нивоу градова/заједница – методологија Заједнице које брину, а који се проводи у Источном Сарајеву.

Активност се реализује у оквиру пројекта "Примјена свеобухватног социо-еколошког и модела заснованог на активном учешћу заједница у елиминацији насиља над женама у БиХ" који финансира УН Вумен /Women/ БиХ, а у Источном Сарајеву спроводи "Форум театар".

У оквиру представљања "Школе изврсности", општина Пале и "Форум театар" из Источног Сарајева потписаће Меморандум о сарадњи који дефинише начине међусобне сарадње у остваривању заједничких циљева и синхронизованог доприноса превенцији насиља над женама, насиља којем су изложена дјеца и млади и постизању већег степена родне равноправности.

Потписивање меморандума биће обављено у кабинету Средњошколског центра Пале у 11.00 часова, док је представљање "Школе изврсности" у 11.30 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    20h 44m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    20h 24m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    23h 47m
    0
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    21h 41m
    0
  • Прослављена слава Храма Светог Василија Острошког у Источној Илиџи (ФОТО)
    22h 55m
    0