У Планинарском друштву "Гласинац" још један оспособљен водич

02.10.2023. 15:54
0
ИЗВОР: srna.rs

Планинарско друштво "Гласинац" добило још једног оспособљеног планинарског водича, чиме је учинило још један искорак у развијању концепта да има водиче у свим сегментима дјеловања.

Ријеч је о планинару Предрагу Добриловићу, који је сада добио звање планинарски водич три-Б категорије и у љетним условима водиће групе на надморску висину до 4.000 метара.

- Трудимо се да наше друштво има све лигитимне и добро обучене људе, који ће радити са посјетиоцима, планинарима, љубитељима природе и да на најбољи начин одговоримо на жеље група које ће нам долазити - рекао је Добриловић Срни.

Према његовим ријечима, у склопу програма обуке учесници су имали прилику да се упознају о различитим теоријским темама и о практичном раду на терену.

Планинарско друштво "Гласинац" већ има два обучена члана за маркирање стаза.

Оспособљавање се одвијало у Центру за обуку планинских водича Сопотница, недалеко од Пријепоља од 27. септембра до јуче, у оквиру реализације пројекта "Јачање пешачког коридора у прекограничној области Србије и БиХ - е-кроспас".

Пројектни партнери су Планинарски савез Србије, Планинарско друштво Коњух из Тузле, Туристичка организација Ужице и Министарство просторног уређења и заштите околине Тузланског кантона.

Планинарско друштво "Гласинац" основано је на Сокоцу 2009. године и спада у ред најактивнијих у Републици Српској по броју организованих манифестација, реализовању пројеката и похода на друге планинарске дестинације.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    3h 26m
    5
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    21h 58m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    16h 36m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    17h 8m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    22h 41m
    0