U Planinarskom društvu "Glasinac" još jedan osposobljen vodič

02.10.2023. 15:54
0
IZVOR: srna.rs

Planinarsko društvo "Glasinac" dobilo još jednog osposobljenog planinarskog vodiča, čime je učinilo još jedan iskorak u razvijanju koncepta da ima vodiče u svim segmentima djelovanja.

Riječ je o planinaru Predragu Dobriloviću, koji je sada dobio zvanje planinarski vodič tri-B kategorije i u ljetnim uslovima vodiće grupe na nadmorsku visinu do 4.000 metara.

- Trudimo se da naše društvo ima sve ligitimne i dobro obučene ljude, koji će raditi sa posjetiocima, planinarima, ljubiteljima prirode i da na najbolji način odgovorimo na želje grupa koje će nam dolaziti - rekao je Dobrilović Srni.

Prema njegovim riječima, u sklopu programa obuke učesnici su imali priliku da se upoznaju o različitim teorijskim temama i o praktičnom radu na terenu.

Planinarsko društvo "Glasinac" već ima dva obučena člana za markiranje staza.

Osposobljavanje se odvijalo u Centru za obuku planinskih vodiča Sopotnica, nedaleko od Prijepolja od 27. septembra do juče, u okviru realizacije projekta "Jačanje pešačkog koridora u prekograničnoj oblasti Srbije i BiH - e-krospas".

Projektni partneri su Planinarski savez Srbije, Planinarsko društvo Konjuh iz Tuzle, Turistička organizacija Užice i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoline Tuzlanskog kantona.

Planinarsko društvo "Glasinac" osnovano je na Sokocu 2009. godine i spada u red najaktivnijih u Republici Srpskoj po broju organizovanih manifestacija, realizovanju projekata i pohoda na druge planinarske destinacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    23h 49m
    0
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    2h 6m
    2
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    20h 38m
    1
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    23h 56m
    4
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    15h 16m
    0