U Planinarskom društvu "Glasinac" još jedan osposobljen vodič

02.10.2023. 15:54
0
IZVOR: srna.rs

Planinarsko društvo "Glasinac" dobilo još jednog osposobljenog planinarskog vodiča, čime je učinilo još jedan iskorak u razvijanju koncepta da ima vodiče u svim segmentima djelovanja.

Riječ je o planinaru Predragu Dobriloviću, koji je sada dobio zvanje planinarski vodič tri-B kategorije i u ljetnim uslovima vodiće grupe na nadmorsku visinu do 4.000 metara.

- Trudimo se da naše društvo ima sve ligitimne i dobro obučene ljude, koji će raditi sa posjetiocima, planinarima, ljubiteljima prirode i da na najbolji način odgovorimo na želje grupa koje će nam dolaziti - rekao je Dobrilović Srni.

Prema njegovim riječima, u sklopu programa obuke učesnici su imali priliku da se upoznaju o različitim teorijskim temama i o praktičnom radu na terenu.

Planinarsko društvo "Glasinac" već ima dva obučena člana za markiranje staza.

Osposobljavanje se odvijalo u Centru za obuku planinskih vodiča Sopotnica, nedaleko od Prijepolja od 27. septembra do juče, u okviru realizacije projekta "Jačanje pešačkog koridora u prekograničnoj oblasti Srbije i BiH - e-krospas".

Projektni partneri su Planinarski savez Srbije, Planinarsko društvo Konjuh iz Tuzle, Turistička organizacija Užice i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoline Tuzlanskog kantona.

Planinarsko društvo "Glasinac" osnovano je na Sokocu 2009. godine i spada u red najaktivnijih u Republici Srpskoj po broju organizovanih manifestacija, realizovanju projekata i pohoda na druge planinarske destinacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uključimo se u akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“ Uključimo se u akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“
Predstavljena monografija o Milanu Gutoviću Predstavljena monografija o Milanu Gutoviću
Počeo Međunarodni festival malih scena i monodrame Počeo Međunarodni festival malih scena i monodrame
Najčitanije
 • Pronađen Bijeljinac za kojim se tragalo u Sloveniji
  16h 2m
  0
 • Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak
  15h 27m
  2
 • U prepunoj sali Kulturnog centra izvedena monodrama "K`o kamen"
  13h 5m
  0
 • Na ambulanti u Suvom Dolu razbijena stakla i iščupana metalna vrata
  20h 30m
  0
 • Proglašen najljepši automobil u 2023. godini
  21h 35m
  0