У плану градња споменика жртвама усташког терора у Јеловцима код Пала

10.11.2021. 12:38
0
ИЗВОР: Катера

Борачка организација Пале у даљем раду као приоритет има и развијање културе сјећања, која подразумијева и обиљежавање свих стратишта српског народа из протеклих ратова.

Наводе да поздрављају информацију коју су добили и дају пуну подршку, сада и убудуће, раду Иницијативног одбора за изградњу споменика жртвама усташког терора у Јеловцима у Другом свјетском рату.

- Дана, 5. 11. 2021. године формиран је Иницијативни одбор за изградњу споменика у Јеловцима за цивилне жртве убијене у масакру новембра 1943. године. Одбор чини 9 представника из породица жртава, а направљена је и Вибер група од 48 чланова, на којој ће бити размјењиване информације у вези изградње споменика - речено је из БО Пале.

Одбор ће се ускоро обрати релевантним институцијама и упознати их са свим битним информацијама у вези намјере изградње споменика.

- У овом моменту одбор располаже са подацима за 124 жртве, уз намјеру да настави прикупљање података - кажу из БО Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Меморијални турнир у малом фудбалу „Михаило Дробњак“ у сриједу у Палама Меморијални турнир у малом фудбалу „Михаило Дробњак“ у сриједу у Палама
Ватрогасци из Ватрогасне јединице Пале у посјети малишанима из вртића „Буба Мара“ (ФОТО) Ватрогасци из Ватрогасне јединице Пале у посјети малишанима из вртића „Буба Мара“ (ФОТО)
Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО) Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО)
Најчитаније
  • Црква Успења Пресвете Богородице на Палама (ФОТО)
    7h 54m
    0
  • У уторак сахрана свих жртава катастрофалних поплава у Доњој Јабланици и селу Злате
    19h 13m
    0
  • Дијете пало са четвртог спрата зграде
    20h 25m
    0
  • Раденко Ивановић стекао звање доктора медицинских наука
    3h 31m
    2
  • На данашњи дан 1784. хиротонисан Свети Петар Цетињски
    20h 39m
    0