U planu gradnja spomenika žrtvama ustaškog terora u Jelovcima kod Pala

10.11.2021. 12:38
0
IZVOR: Katera

Boračka organizacija Pale u daljem radu kao prioritet ima i razvijanje kulture sjećanja, koja podrazumijeva i obilježavanje svih stratišta srpskog naroda iz proteklih ratova.

Navode da pozdravljaju informaciju koju su dobili i daju punu podršku, sada i ubuduće, radu Inicijativnog odbora za izgradnju spomenika žrtvama ustaškog terora u Jelovcima u Drugom svjetskom ratu.

- Dana, 5. 11. 2021. godine formiran je Inicijativni odbor za izgradnju spomenika u Jelovcima za civilne žrtve ubijene u masakru novembra 1943. godine. Odbor čini 9 predstavnika iz porodica žrtava, a napravljena je i Viber grupa od 48 članova, na kojoj će biti razmjenjivane informacije u vezi izgradnje spomenika - rečeno je iz BO Pale.

Odbor će se uskoro obrati relevantnim institucijama i upoznati ih sa svim bitnim informacijama u vezi namjere izgradnje spomenika.

- U ovom momentu odbor raspolaže sa podacima za 124 žrtve, uz namjeru da nastavi prikupljanje podataka - kažu iz BO Pale.

Komentari 0
Povezane vijesti
Memorijalni turnir u malom fudbalu „Mihailo Drobnjak“ u srijedu u Palama Memorijalni turnir u malom fudbalu „Mihailo Drobnjak“ u srijedu u Palama
Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO) Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO)
Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO) Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
Najčitanije
  • Crkva Uspenja Presvete Bogorodice na Palama (FOTO)
    9h 54m
    0
  • U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate
    21h 13m
    0
  • Dijete palo sa četvrtog sprata zgrade
    22h 25m
    0
  • Radenko Ivanović stekao zvanje doktora medicinskih nauka
    5h 31m
    8
  • Na današnji dan 1784. hirotonisan Sveti Petar Cetinjski
    22h 39m
    0