У Подгорици сутра нови протест

19.12.2022. 19:16
0
ИЗВОР: Танјуг

Испред Скупштине Црне Горе сутра увече биће одржан четврти по реду протест у организацији опозиционе ДПС Мила Ђукановића и странака партнера окупљених у тзв. покрет "Има нас".

Из свих градова, најављено је, биће организован превоз заинтересованих грађана да, како се наводи, "искажу незадовољство анархијом коју спроводи власт у в.д. стању".
    
Протести су почели против усвајања измијењеног Закона о предсједнику и захтијевом за хитним расписивањем ванредних парламентарних избора.
    
- Тражимо опозив Закона о предсједнику, организацију ванредних парламентарних избора, дијалог и компромис поводом избора судија Уставног суда и стопирање уласка Црне Горе у Отворени Балкан - саопштено је из тзв. покрета Има нас.

Након другог усвајања измијењеног Закона о предсједнику у парламенту, Ђукановић је потписао акт, који предвиђа да скупштинска већина може да предложи мандатара за формирање нове владе.

Закон је измијењен на иницијативу Демократског фронта након што је Ђукановић игнорисао приједлог да за мандатара именује кандидата парламентарне већине Миодрага Лекића, који је и лидер Демоса.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 4m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    23h 8m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    20h 1m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    13h 52m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    21h 58m
    0