У појединим крајевима клизави коловози због кише

14.05.2022. 09:13
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Већина путева у Републици Српској и ФБиХ јутрос је проходна, а због кише у поједним крајевима вози се по мокрим или влажним коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У Бањалуци ће данас због скупа под називом “Касперијада” до 14.00 часова бити обустављен саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице Марије Бурсаћ до Алеје Светог Саве.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови.

Због санације магистралног пута Драксенић - Врбашка саобраћај је потпуно обустављен, а саобраћај се преусмјерава на путне правце Драксенић-Козарска Дубица-Приједор и Градишка- Нова Топола- Лакташи.

Успорено због радова вози се магистралним путевима Дервента- Жировина, Црквина - Модрича и Шешлије - Јоховац, Бијељина - Угљевичка Обријеж, Котор Варош - Челинац, те Руданка - Добој, гдје се гради дионица ауто-пута Коридора “Пет це”.

Због опасности од појаве клизишта на регионалном путу у реону Старог Угљевика према Главичицама забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа “Рудинг”, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила преусмјеравају се преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила Рудника и Термоелекотране Угљевик.

Због оштећења моста, забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе изнад 10 тона на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-Рудо, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на час.

Отежано због клизишта вози се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум гдје је за теретна возила и даље на снази обустава саобраћаја.

На регионалним путевима ради се на дионицама Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Бистрица-Подграб, Челинац-Укрина, Шипово-Ново Село, Вршани-Рача, те на путу Укрина-Горња Вијака гдје су и даље проблем клизишта.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима на подручју дистрикта, гранични прелаз Подврсник-Љубиње-Требиње-гранични прелаз Клобук, Станић Ријека-Каруше, Станић Ријека-гранични прелаз Брод, гранични прелаз Шамац-Каруше и гранични прелаз Леденице-Цркве-Шамац. Возачима се савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ ће данас због бициклистичке трке од 11.00 до 14.00 часова за саобраћај бити затворена дионица регионалног пута Травник-Галица преко Овчарева.

Од понедјељка, 16. маја, за саобраћај ће бити отворен тунел Црнаја на путу Коњиц-Јабланица, а и даље остаје на снази ноћна обустава због радова у тунелу Скела на путу Јајце-Доњи Вакуф.

Због редовног сервисирања опреме у тунелима Гај и Игман, на дионици ауто-пута Лепеница-Сарајево запад, возила саобраћају супротном страном, у двосмјерном режиму саобраћаја.

Због радова спорије се саобраћа и на путним правцима: Доњи Вакуф-Травник (Комар), Жепче-Зеница (Голубиња), Рипач-Дубовско, Шамац-Орашје (дионица Гребнице-Базик) и Столац-Хутово у мјесту Церовица.

На граничним прелазима нема дужих чекања на прелазак границе.

Коментари 0
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 8m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 41m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    21h 22m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    8h 22m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    6h 12m
    0