У понедјељак велики протестни скуп Срба у Косовској Митровици

10.02.2024. 19:15
0
ИЗВОР: srna.rs

Срби са Косова и Метохије најављују за понедјељак, 12. фебруара, у Косовској Митровици велики протестни скуп с циљем скретања пажње свијету и међународној заједници на свој обесправљен положај, посебно због одлуке Приштине и Аљбина Куртија о укидању динара којом им се угрожава останак и опстанак на њиховим огњиштима.

Из Удружења пензионера, чији су представници пријавили скуп надлежним органима, рекли су да на митингу очекују велики број својих сународника, здравствене и просвјетне раднике, социјално угрожене, студенте и омладину, као и друге којима је директно угрожена егзистенција неправедним мјерама из Приштине.

- Ово ће бити један наш заједнички мирни апел и скуп да покажемо целом свету да виде нашу муку и обесправљеност - истакли су из Удружења за телевизију "Мост".

Скуп ће бити одржан у 12.00 часова у близини Трга Браће Милић у Косовској Митровици.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    13h 0m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    13h 14m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    15h 31m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    13h 6m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    5h 21m
    0