U ponedjeljak veliki protestni skup Srba u Kosovskoj Mitrovici

10.02.2024. 19:15
0
IZVOR: srna.rs

Srbi sa Kosova i Metohije najavljuju za ponedjeljak, 12. februara, u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni skup s ciljem skretanja pažnje svijetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i Aljbina Kurtija o ukidanju dinara kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima.

Iz Udruženja penzionera, čiji su predstavnici prijavili skup nadležnim organima, rekli su da na mitingu očekuju veliki broj svojih sunarodnika, zdravstvene i prosvjetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, kao i druge kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim mjerama iz Prištine.

- Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo celom svetu da vide našu muku i obespravljenost - istakli su iz Udruženja za televiziju "Most".

Skup će biti održan u 12.00 časova u blizini Trga Braće Milić u Kosovskoj Mitrovici.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pretučena dvojica Srba u Bošnjačkoj mahali, uhapšena trojica Albanaca Pretučena dvojica Srba u Bošnjačkoj mahali, uhapšena trojica Albanaca
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    17h 14m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    16h 9m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    10h 57m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    12h 3m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    20h 31m
    0