U ponedjeljak veliki protestni skup Srba u Kosovskoj Mitrovici

10.02.2024. 19:15
0
IZVOR: srna.rs

Srbi sa Kosova i Metohije najavljuju za ponedjeljak, 12. februara, u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni skup s ciljem skretanja pažnje svijetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i Aljbina Kurtija o ukidanju dinara kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima.

Iz Udruženja penzionera, čiji su predstavnici prijavili skup nadležnim organima, rekli su da na mitingu očekuju veliki broj svojih sunarodnika, zdravstvene i prosvjetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, kao i druge kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim mjerama iz Prištine.

- Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo celom svetu da vide našu muku i obespravljenost - istakli su iz Udruženja za televiziju "Most".

Skup će biti održan u 12.00 časova u blizini Trga Braće Milić u Kosovskoj Mitrovici.

Komentari 0
Povezane vijesti
Albanac napao dvoje srpskih novinara u Kosovskoj Mitrovici Albanac napao dvoje srpskih novinara u Kosovskoj Mitrovici
Srbin koji je pretučen: Albanac me napao bez razloga, a mene i oca su uhapsili Srbin koji je pretučen: Albanac me napao bez razloga, a mene i oca su uhapsili
Četvrt vijeka bez srpske vojske na Kosovu i Metohiji: Kako Srbi danas vide jun 1999. godine? Četvrt vijeka bez srpske vojske na Kosovu i Metohiji: Kako Srbi danas vide jun 1999. godine?
Najčitanije
 • Sjećanje na Mateju Radovića ne blijedi
  35m
  3
 • Ubijene dvije osobe, jedna povrijeđena
  14h 37m
  0
 • Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“
  21h 8m
  7
 • Petar Bojović - slavljen i ponižen
  1h 11m
  1
 • Putniče namjerniče, ako prolaziš kroz Ulm svrati na srpsko vojničko groblje
  15h 39m
  2