У потрази за лото милионером

25.10.2020. 16:23
0
ИЗВОР: novosti.rs

У Краљеву су јуче прије подне главне теме чаршијских и прича уз прву јутарњу кафу биле - ко је добитник лото седмице.

Ко је из града на Ибру добио око 2,5 милиона евра, да ли је добитник Краљевчанин или је комбинација овдје само уплаћена, да ли је добитна била регуларна колона или систем, коме су бројеви 8, 17, 22, 26, 36, 37, 38, извучени у 85. колу у петак увече, донијели срећу.

Разне теорије и коментари, наравно и честитке срећном добитнику, осванули су и на друштвеним мрежама, а било је и оних који су кришом, и као случајно, обилазили поједина уплатна мјеста покушавајући да сазнају да ли је баш ту уплаћен тикет, пишу Новости.

– Наравно да ће остати анониман, а шта друго?! Драго ми је што је добитник из Краљева, а још би ми било драже да се ради о некоме коме је новац баш потребан, о некоме ко, као и већина нас, једва саставља крај са крајем… Надам се да је срећа овог пута погледала добре људе, а не оне који новца имају и више него што им треба – каже старији Краљевчанин загледајући затворена врата уплатног мјеста Државне лутрије Србије у центру Краљева.

– Не раде викендом – додаје ширећи руке. – Ма, ко год да је добио толике паре, нек их у здрављу потроши.

Добитак од 2,5 милиона евра, или тачније 294.466.795 динара, засигурно је највећа премија са наградних и игара на срећу која је стигла у Краљево. Било је и раније добитника бинго премија, лото шестица, аутомобила и других награда, али оволико новца одједном, бар колико сјећање служи једног од овдашњих пасионираних љубитеља игара не срећу, до сада није било.

– Лото играм пуне четири деценије, и добијао сам петице, понекад пристојне, понекад скромне износе, али никако да ми се посрећи та седмица. Сада у петак погодио сам један број. Али, увијек кажем: биће боље сљедећи пут. Играм и надам се, јер ко не игра тај не може ни да добије, није то нека велика мудрост – прича Илија В.

Уз дилему ко је срећник и гдје је комбинација уплаћена, у граду на Ибру расправљало се и о начину исплате премије, одједном или на рате, па чак и о томе како ће новац бити потрошен.

– Кад се одбије порез, може и мјесечно да капље, ја се уопште не бих бунила. И не бих одмах отрчала да купим нови “мерцедес” или “ауди”, већ бих прво намирила своју дјецу, па полако… Ех, није новац у животу најважнији, али рјешава многе проблеме – искрено је, на друштвеној мрежи, написала једна Краљевчанка.

Једна њена суграђанка коментарисала је да је штета што добитник због свјетске пандемије вируса корона неће моћи да отпутује на неку скупу и атрактивну туристичку дестинацију, док му је један мјештанин града на Ибру, путем друштвене мреже, већ отворено понудио ортаклук у послу “који не може да омане”.

– Моје комшије су готово до поноћи ослушкивале да ли се негдје чује неко шенлучење или велико славље, пјесма… А, онда су разочарано констатовали како тај или та, не зна ни да се радује. Ма, и ја бих у тој ситуацији остао анониман, таква су времена. Знали би само моји најближи. Само питање је хоће ли овакав добитак икада више стићи у Краљево – додаје саговорник.

Исплата у централи у Београду

Уплатна мјеста Државне лутрије Србије (ДЛС) у Краљеву не раде викендом, а власници других продајних мјеста, попут мјењачница или киоска, до суботе по подне нису имали информацију гдје је добитни тикет уплаћен.

– Мислим да то и нећемо сазнати, можда тек у понедјељак ако се огласи организатор игре, у овом случају ДЛС. Добитник све формалности завршава у централи Државне лутрије у Београду, нема више ништа са уплатним мјестом, једино ако жели да части продавца каже власник мјењачнице у којој је такође могуће уплатити лото.

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 21m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    18h 35m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    16h 25m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    8h 50m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    14h 23m
    0