U požaru u Mokrom izgorjeli majka i dijete

15.01.2024. 09:32
0
IZVOR: srna.rs/katera.news

U požaru koji je noćas izbio u porodičnoj kući u naselju Karađorđevo u Mokrom, opština Pale, smrtno su stradali tridesettrogodišnja žena i osmogodišnje dijete.

Komandir Odjeljenja vatrogasne jedinice sa Pala Goran Božić rekao je Srni da su u noćašnjem požaru u Mokrom izgorjeli majka i dijete, kao i kompletno prizemlje i sprat lijevog dijela dupleks kuće.

Prema njegovim riječima, požar nije primijećen na vrijeme jer je bilo gluvo doba noći, kada niko nije bio budan.

- Kako imamo informaciju, nastradala majka je probudila muža koji je iznio dvoje djece, svekrvu, svekra, ali je ona je nažalost ostala sa trećim djetetom i nije uspjela izaći - rekao je Božić.

On ističe da su prijavu da gori kuća u Mokrom dobili u 00.50 časova.

- Otišlo je jedno vozilo vatrogasaca i na licu mjestu zatečena je kuća zahvaćena požarom. Tada smo informisani da se u kući možda nalazi žena i dijete. Gasilo se sa spoljašnje strane nakon čega smo dobili pojačanje i ušlu u kuću - istakao je Božić.

On je rekao da je nakon 45 minuta požar lokalizovan i u dječijoj sobi su zatekli dva ugljenisana tijela, jedno dječije, a drugo od majke.

Božić kaže da je gašenje požara trajalo jutros do 3.45 časova.

Prema njegovim riječima, u pitanju je lijevi dupleks kuće i kompletno je izgorjelo prizemlje i sprat kuće, a šteta osim materijalne jesu stradala ljudska lica.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović izjavila je ranije Srni da uviđaj vrše policija, tužilac i sudski vještak, nakon čega će biti poznat uzrok požara.

Prema podacima Vatrogasne jedinice na Sokocu, na gašenju požara u porodičnoj kući višečlane porodice u periodu od 00.50 do 4.30 časova, učestvovalo je pet vatrogasaca sa tri vozila.

- Požar je zahvatio dva sprata kuće, na kući je pričinjena velika materijalna šteta, potkrovlje i krov su ostali sačuvani. Uzrok požara nije poznat – navedeno je ranije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO) Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak na Palama Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak na Palama
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    19h 30m
    7
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    20h 2m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    15h 13m
    0
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    51m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    20h 11m
    0