У протекла 24 часа забиљежено 68 прекршаја у вези са ванредном ситуацијом

30.03.2020. 10:23
1
ИЗВОР: Srna

У протекла 24 часа на територији Републике Српске санкционисано је 63 лица због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица којом је забрањено кретање особама са навршених 65 година и више, као и свим лицима на јавним површинама у времену од 20.00 до 5.00 часова.

Из МУП-а подсјећају да су од ове забране изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и лица којима МУП изда дозволу за кретање.

У саопштењу из МУП-а Српске наводи се да је у протекла 24 часа издато и пет прекршајних налога због непоштовања мјера изолације, од чега је једно лице прекршило и полицијски час а евидентирана је и једно кривични дјело против здравља људи.

Лице чији су иницијали М.К. са Пала самовољно је напустило карантин у Броду прије узимања бриса због тестирања на вирус корона и уручивања рјешења о изолацији чиме је починило кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Из МУП-а апелују на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Репубици Српској, а којим се прописује ванредне смјере с циљем превенције ширења овог вируса на теритирији Српске.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Zoran 01.04.2020. 11:27
    Ako i pokusate napravit karantin 24 sata-to su vam neredi naj dalje za 10 dana i obit ce vam se o glavu sve mjere. Mi smo setali 4 godine pod snajperima i granatama.
    Dignite kazne na 2000 pa nece niko da krsi. Taman ce te budzet napunit bolnicama!
Повезане вијести
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 35m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    18h 59m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    14h 28m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    6h 5m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    5h 46m
    0