У Републици Српској 16 нових особа заражених вирусом корона

19.03.2020. 17:28
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Након треће сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић је поручио је да је 16 новобољелих у Републици Српској.

Број заражених, додаје он, се попео на 45.

– Девет особа везано је за кластер у Бањалуци. Имамо једну особу у Рибнику, једну у Приједору, једну у Козарској Дубици, једну у Бијељини. Ријеч је о 10 жена и шест мушкараца – рекао је министар Шеранић, након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

Једна особа је смјешетна у Општа болница Приједор и средње је клиничке слике, а једна у бијељинској болници, лакше клиничке слике. Једна особа има историју путовања у Београд, а једна је радила на аеродрому у БиХ. Једна особа је дошла из Аустрије.

– Особа из Бијељине је путовала из Египта, преко Беча. Пратимо здравствено стање ових особа. Под надзором 9.850, а 330 особа је изашло из надзора. Најважније је да се смањи социјални контакт и да се спроводе мјере личне превенције. Највише особа под надзором је у Бањалуци. Имамо 45 особа позитивних на корона вирус у РС – рекао је Шеранић.

Коментари 0
Повезане вијести
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Шеранић најавио нове мјере због короне Шеранић најавио нове мјере због короне
Упитно именовање, али и стручна спрема Костадина Васића Упитно именовање, али и стручна спрема Костадина Васића
Најчитаније
  • Преминула дјевојчица Хелена Гавран - Почивај у миру, црвенокоса дјевојчице!
    21h 28m
    2
  • Тежак судар ђачког аутобуса и аутомобила
    7h 56m
    0
  • Интервју са др Игором Лукићем, кандидатом за градоначелника Источног Сарајева
    23h 22m
    18
  • Куглоф
    18h 22m
    0
  • Кроз гусле струјао и бол и надање цијелог народа: 257 година од рођења Филипа Вишњића
    7h 47m
    0